Prim-ministrul Marcel Ciolacu a remarcat miercuri, la începutul şedinţei de Guven că ancheta care vizează Spitalul ”Sf. Pantelimon” a produs emoţie, transformată în dispută publică dură, concretizată în acuzaţii dure la adresa medicilor, el declarându-se alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba. ”Cine a greşit, indiferent de nume, să plătească!”, a susbliniat premierul. El a admis că este necesar un audit al tuturor procedurilor de lucru din spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Văd că ancheta în cazul ”Sfântul Pantelimon” a produs o emoţie naţională  transformată însă în dispută publică dură. Sunt acuzaţii aruncate fără limite la adresa medicilor ce pot genera lipsă de încredere în actul medical, cu consecinte grave şi pe termen lung. Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că ”cine a greşit, indiferent de nume, să plătească”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Trebuie făcut însă şi un audit, cu experţi naţionali şi internaţionali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale. Pornind de la Terapie Intensivă, continuând pe fiecare domeniu în parte!”, a conchis Ciolacu.

Cei doi medici de la Secţia ATI a Spitalului ”Sf. Pantelimon” acuzaţi de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient vor fi puşi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a admis marţi contestaţia la măsura plasării lor în arest preventiv. Decizia fiind definitivă.

Cele două doctoriţe au fost arestate preventiv în 8 august, prin decizia Tribunalului Bucureşti.

Cei doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare după decesul unui bărbat de 54 de ani, căruia i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină.
 
 
 
 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.