Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunţat că Diana Şoşoacă - care a fost eliminată din cursa electorală pentru cotroceni în urma unei decizii definitive a Curţii Constituţionale - a depus încă un dosar de candidatură, cu puţin timp înainte de expirarea termenului, iar Biroul Electoral Central (BEC a fost convocat duminică, la ora 18, pentru a se pronunţa în legătură cu candidatura acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Respingerea candidaturii lui Şoşoacă - Ciolacu: Hotărârea CCR pare, la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporţionată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege şi de a fi ales. CCR trebuie să prezinte rapid motivarea
CITEȘTE ȘI Respingerea candidaturii lui Şoşoacă - Sociolog: Cea mai mare parte a electoratului lui Şoşoacă va aştepta o linie propusă de aceasta. Cum mă îndoiesc că Şoşoacă îşi va îndemna electoratul să voteze cu Simion, cred că principalul beneficiar va fi Lasconi
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
CITEȘTE ȘI Respingerea candidaturii lui Şoşoacă - Geoană: Dacă decizia Curţii de a elimina din cursă un candidat pentru Preşedinţie poate că are acoperire constituţională, în mod sigur are efecte antidemocratice şi nu este un lucru care ne face bine
CITEȘTE ȘI Respingerea candidaturii lui Şoşoacă-Orban: Nu voi vărsa nicio lacrimă. Nici măcar de crocodil, aşa cum au vărsat cei care privesc cu jind la voturile ei/ Sunt ridicoli tovarăşii de drum ai PSD, în încercarea de a arăta ce pericol e PSD pentru democraţie

”Termenul final de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale a expirat sâmbătă, la ora 24. Inainte de expirare, inclusiv doamna Şoşoacă a depus un dosar de candidatură, iar Biroul Electoral  Central are obligatia legală să se pronunţe”, a declarat Greblă la Antena 3.

El a precizat că duminică seară, la ora 18,  a fost convocat BEC, iar după terminarea şedinşei va fi emis un comunicat privind soluţia adoptată.

Răspunzând unei întrebări, Greblă a afirmat că dosarul depus de Şoşoacă nu conţine semnături. 

„A depus dosarul de candidatură. Nu conţine semnături. Biroul Electoral are obligaţia să examineze toate solicitările de candidatură şi să pronunţe o soluţie de admitere sau de respingere a candidaturii formulate. Împotriva soluţiei Biroului Electoral Central se poate face contestaţie la Curtea Constituţională”, a afirmat Toni Greblă.

BEC a admis, în şedinţa din 3 octombrie, un prim dosar de candidatură la alegerile prezidenţiale depus de Diana Şoşoacă, însă decizia BEC a fost contestată la Curtea Constvituţională.

Curtea Constituţională a anunţat sâmbătă seară, într-un comunicat oficial, că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de Amalia Bellantoni şi de Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024. 

Decizia CCR are drept consecinţă eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa electorală pentru Preşedinţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.