Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, miercuri, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost votată, că PSD a ieşit întărit din această încercare, dar că nu a fost uşor şi că România a intrat în normalitate. El a precizat că are patru variante pentru postul depremier, dar că decizia va fi luată în Comitetul Executiv, iar delegaţia PSD va merge luni la Cotroceni cu o singură propunere. Anterior, premierul Sorin Grindeanu a declarat că speră ca acest vot să nu fie o mare greşeală, că va rămâne în PSD, care nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi care nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să dea jos propriul Guvern, pentru că aşa vrea un singur om. El a mai afirmat că speră ca în şase luni să nu ajungem într-o situaţie simlară, pentru că România nu merită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 Victor Ponta a spus că este dezamăgit de faptul că şi-a văzut colegii social-democraţi bucurându-se că ”moţiunea împotriva PSD a trecut”, PSD a pierdut şi a precizat că va sta lângă premierul Sorin Grindeanu până la finalul interimatului. Liderul liberal Ludovic Orban anunţă că va consulta filialele  în perspectiva discuţiilor de la Cotroceni, Teodor Meleşcanu consideră moţiunea o biă neagră a mandatului său, dar nu şi a carierei, iar Dacian Cioloş consideră situaţia o premieră europeană, în timp ce Traian Băsescu constată că PSD-ALDE au pierdut majoritatea în Parlament şi prin urmare ar trebui să piardă şi guvernarea.

Dragnea: Sunt absolut convins că luni preşedintele va accepta propunerea de premier pe care o vom face

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Liviu Dragnea a precizat că în zilele următoare va avea loc o reuniune a Consiliului Executiv al PSD, iar duminică o întâlnire a grupurilor parlamentare ale partidului, astfel încât, luni, să meargă cu o propunere de premier la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că întâi se va discuta în partid despre candidatul la funcţia de premier, iar după ce preşedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta în CEx propunerile de miniştri.

Întrebat dacă are convingerea că preşedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a răspuns: ”Eu am convingerea în continuare că preşedintele Iohannis doreşte stabilitatea României”.

”Sunt absolut convins că luni, la consultări, când eu cu domnul Călin Popescu Tăriceanu vom fi prezenţi la Cotroceni va accepta propunerea noastră”, a subliniat Liviu Dragnea.

Întrebat cum ar trebui să fie viitorul premier, liderul PSD a spus: ”Un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aibă capacitate de muncă extraordinară, un om cinstit”.

Dragnea: Îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care am făcut-o de a-l propune pe Sorin Grindeanu premier

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a cerut, miercuri, iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care a făcut-o de a-l propune pe Sorin Grindeanu premier, în condiţiile în care ar fi trebuit să se consulte mai mult cu colegii din partid. Liderul social-democraţilor a ţinut însă să precizeze că nu are nicio problemă personală cu Grindeanu şi nu îi doreşte răul.

Întrebat ce garanţie le va da românilor că nu se va mai ajunge în această situaţie, Liviu Dragnea şi-a cerut iertare pentru greşeala pe care a făcut-o în a-l propune pe Sorin Grindeanu.

„În primul rând vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care am făcut-o, în sensul că ar fi trebuit să discutăm mai mult în partid despre variantele de prim-ministru”, a răspuns preşedintele PSD.

El a mai afirmat că nu are o problemă personală cu Sorin Grindeanu şi nu îi doreşte răul.

„Repet, am crezut în acest om, nici acum nu am niciun fel de problemă personală cu el, nu îi doresc răul, îi doresc să fie foarte atent şi să aibă grijă în continuare. Ca şi garanţie vor fi discuţiile care se vor purta în zilele următoare până când vom ajunge la o propunere unică pentru a merge la Cotroceni”, a conchis liderul PSD.

Dragnea, întrebat dacă Tudorel Toader poate fi ministru în noul guvern: Arată bine profesional; sita CEx-ului va fi deasă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, întrebat dacă Tudorel Toader ar putea fi o variantă pentru conducerea Ministerului Justiţiei şi în noul guvern, că „îl vede bine” şi „arată bine” inclusiv profesional, dar sita Comitetului Executiv Naţional va fi foarte deasă la formarea noului Cabinet.

Chestionat cum îl vede pe Tudorel Toader şi dacă acesta este o variantă pentru mandatul de la Justiţie în noul guvern, Liviu Dragnea a spus: „Eu îl văd bine, arată bine. Şi profesional”.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că „sita în CEx va fi foarte deasă” la formarea noului Cabinet.

Dragnea: Nu se pune problema majorităţii parlamentare pentru instalarea noului guvern PSD-ALDE

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, că nu se pune problema majorităţii parlamentare pentru instalarea noului guvern, în condiţiile în care social-democraţii au avut o majoritate calificată pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Grindeanu.

„În condiţiile în care în acestă încleştare, cu toată presiunea din ultimele zile, noi am reuşit să avem o majoritate calificată pentru a trece moţiunea de cenzură, nu se pune problema majorităţii instalării noului guvern. În 2012, noi am dat jos guvernul Ungureanu cu trei voturi peste limita cerută, azi avem mult mai multe voturi. Nu se pune problema majorităţii pentru instalarea noului guvern şi susţinerea lui”, a arătat Liviu Dragnea, întrebat dacă PSD-ALDE mai deţin majoritatea în Parlamament.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 241 voturi ”pentru” şi 10 voturi ”împotrivă”, astfel că guvernul Grindeanu a fost demis. Pentru ca moţiunea să fie adoptată, erau necesare 233 de voturi favorabile.

Dragnea, întrebat ce poziţie are în PSD după moţiune: Nu sunt nici mai mare, nici mai mic, nici mai frumos, nici mai urât

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Parlament, întrebat care este poziţia sa în partid după votul la moţiunea de cenzură, că nu este „nici mai mare, nici mai mic, nici mai slab, nici mai gras, nici mai frumos, nici mai urât”, ci doar liderul celui mai mare partid din România, care a trecut prin multe încercări, dar care a ieşit din ce în ce mai întărit.

„Nu sunt nici mai mare, nici mai mic, nici mai slab, nici mai gras, nici mai frumos, nici mai urât. Sunt acelaşi om, preşedintele unui partid, cel mai mare partid din România şi cel mai susţinut, care a trecut prin multe încercări şi trece în continuare şi iese din ce în ce mai întârit”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat cum îşi vede poziţia în partid după moţiunea de cenzură.

Chestionat în continuare dacă se pune problema unui congres PSD, preşedintele social-democraţilor a spus că „niciodată”.

Dragnea: Din partea mea, Grindeanu nu va avea de suferit, nu începem o vânătoare de vrăjitoare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a avertizat miercuri pe premierul demis Sorin Grindeanu să aibă grijă la oamenii cu care s-a înconjurat şi i-a dat asigurări că din partea sa şi a membrilor PSD nu va avea nimic de suferit.

”Din partea mea sau din partea colegilor mei, domnul Grindeanu nu va avea de suferit. Aş vrea să lămurim lucrurile astea. Noi nu începem o vânătoare de vrăjitoare. Nu mai este membru PSD. El trebuie să fie atent, după părerea mea, la cei cu care s-a aliat, la cei cu care s-a înconjurat, la ce au făcut acolo, în zilele trecute. Acolo să aibă grijă, cu noi nu are nicio problemă”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii care au votat împotriva moţiunii de cenzură, liderul PSD a spus că situaţia lor va fi tranşată în organizaţiile din care provin, spunând că va fi ”o discuţie foarte interesantă”. 

CITEȘTE ȘI Dragnea: Din partea mea, Grindeanu nu va avea de suferit, nu începem o vânătoare de vrăjitoare. Să fie atent la cei cu care s-a aliat

Dragnea: Programul de guvernare va suferi câteva modificări pentru flexibilizare; schimbăm câteva maşinuţe

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că programul de guvernare va suferi câteva modificări pentru flexibilizare, în condiţiile în care este vorba despre o serie de întârzieri din cauza Guvernului Grindeanu, social-democraţii fiind astfel nevoiţi să schimbe „câteva maşinuţe”.

„Programul de guvernare va conţine câteva modificări pentru flexibilizare, pentru că este vorba de o serie de întârzieri care au şi generat evenimentul de astăzi, acţiunea de astăzi şi, de asemenea, ultima săptămână. O luăm în calcul, am discutat deja cu colegii de zilele trecute, se lucrează la aceste modificări, le adaptăm”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a susţinut că social-democraţii fac „aceste modificări pentru a ajunge la aceleaşi obiective”, schimbă poate ”câteva maşinuţe”.

El a spus că obiectivele rămân aceleaşi.

Dragnea: Mai mulţi parlamentari PSD au fost ameninţaţi cu dosare dacă votează moţiunea, au fost oripilaţi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că mai mulţi parlamentari ai partidului au fost ameninţaţi cu dosare, de către alţi social-democraţi, dacă vor vota moţiunea de cenzură şi a spus că un om de afaceri, Costi Iacob, alături de ”noul lider politic” Augustin Jianu, făcea presiuni asupra secretarului General al Guvernului şi asupra partidului.

”Unii dintre colegi au fost ameninţaţi cu dosare. Eu am şi câteva SMS-uri trimise, nu le arăt deocamdată, o să-i întreb, s-ar putea să le aibă şi alţii şi o să le arate. Au fost ameninţaţi, din păcate. Au fost ameninţaţi cu dosare, ceea ce este nepermis. Sigur că în aceste condiţii toţi membrii de partid, toţi parlamentarii noştri au fost oripilaţi că colegi de-ai lor îi ameninţă cu dosare dacă votează moţiunea de cenzură. Suntem, totuşi, în anul 2017. Nici nu ştiu dacă cei care ameninţau se bazau pe ceva. Faptul în sine este foarte grav”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că au fost presiuni asupra oamenilor din fostul Guvern şi asupra membrilor de partid din partea unor oameni de afaceri.

”Şi eu şi colegii mei ştim din primele două zile oameni din Guvern, foşti oficiali din Guvern care au fost daţi afară, spuneau printre alţii de un om Costi Iacob, care suna, care mergea peste secretarul general al Guvernului în funcţie, peste secretarul general adjunct, o doamnă care era în spital cu perfuzii, şi care suna şi în partid. Pe lângă noul lider politic, domnul Jianu, care îşi suna şi foştii profesori să-i convingă, suna şi acest domn prin partid”, a mai spus Dragnea.

Dragnea: Astăzi România a intrat în normalitate
 
"Astăzi, România a intrat în normalitate, a fost o acţiune politică asumată de PSD şi ALDE, asumându-şi şi un risc politic, dar nedorind să riscăm ca un program de guvernare ambiţios să fie pus sub semnul intrebării. Am preferat să nu ne prefacem că lucrurile merg foarte bine de dragul de a salva nişte aparenţe. Este bine că astăzi PSD a ieşit întărit din această încercare, nu a fost uşor", a spus Dragnea.

"Am înţeles că există în continuare presiuni din toate părţile ca această coaliţie să nu poată să îşi ducă programul de guvernare la capăt", a adăugat el.

"Îmi cer iertare tuturor românilor pentru greşeala pe care am făcut-o, trebuia să discutăm mai mult în partid despre varianta de prim-ministru. Am crezut foarte mult în acest om", a declarat Dragnea.
 
Liviu Dragnea a mai spus că are în acest moment patru variante pentru funcţia de premier, iar numele final va fi ales după consultarea conducerii partidului şi va merge cu această propunere la consultările de luni de la Cotroceni.

Grindeanu, despre OUG 13: Am spus în partid că vreau să renunţ că nu cred că e normal să mai rămân; în unanimitate mi-au spus că am toată susţinerea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost adoptată în Parlament, că pentru el toate lucrurile sunt ”clar legate” de seara în care Executivul a adoptat OUG 13, dar a refuzat să detalieze şi să spună dacă Liviu Dragnea i-a cerut să nu abroge ordonanţa. Grindeanu a precizat că după tot scandalul cu ordonanţa a vrut să îşi dea demisia, însă a fost rugat în timpul şedinţei CEx să nu renunţe pentru că are toată susţinerea.

”Am înţeles, când după ordonanţă (OUG 13 - n.r.), deşi mai sunt câteva etape interesante până atunci - n-o să detaliez azi, dar sunt interesante - am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că e normal să mai rămân şi cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate: nu, aveţi susţinerea! Şi vă aduceţi aminte că a urmat o conferinţă de presă la Parlament de vreo două ore în acele zile şi atunci am înţeles iar că e de datoria mea să rămân pentru că altfel tot ceea ce gândisem ca şi program guvernamental, ce avem de făcut pentru patru ani de zile, exista acest risc de a nu fi pus în parctică”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat dacă adoptarea OUG 13 rămâne cel mai mare regret al său din perioada petrecută în fruntea Executivului.

”Până a se ajunge acolo probabil că puteau fi făcute alte lucruri. Am spus şi în Parlament că eu chiar am crezut ceea ce mi s-a spus, anume că o să am lângă mine, în dreapta mea un prieten, care mă va ajuta. Eu am venit de la Timişoara din postura de preşedinte de Consiliu Judeţean. Nu am ridicat două degete: eu vreau prim-ministru şi aşa mai departe, nu m-am autopropus. Am fost chemat să ocup această funcţie. Primul meu răspuns a fost NU. Nu, pentru că aveam foarte multe lucruri de făcut la Timişoara, împreună cu echipa de acolo, dar şi pentru că eu consideram că altul trebuie să fie traseul meu”, a explicat Sorin Grindeanu.

De asemenea, solicitat să spună dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a rugat să nu-şi dea demisia din funcţia de premier după tot scandalul legat de OUG 13, Grindeanu a răpuns: ”Cred că am fost clar, a fost o şedinţă de Comitet Executiv”.

Totodată, a fost întrebat când va răspunde public la întrebările legate de noaptea în care a fost aprobată OUG 13 şi lucrurile care au decurs după această decizie, iar Grindeanu a afirmat că pentru el ”toate lucrurile sunt clar legate de acea seară”.

”Pentru mine toate lucrurile sunt clar legate de acea seară. Am venit aici şi am făcut anunţul privind Ordonanţa 14. Nu am mers în altă parte. Nici acea conferinţă de presă nu a fost simplă, cu sute de mii de oameni în faţă, dar eram şi sunt prim-ministrul României. Nu poţi să faci conferinţă de presă de pe scări, din altă parte şi aşa mai departe”.

Grindeanu a fost solicitat să spună dacă dacă Dragnea i-a cerut ca Executivul să nu dea OUG 14, iar premierul a răspuns: ”Azi nu detaliem”.

Grindeanu, despre statutul său în PSD: Nu este foarte clar, sunt lucruri care ţin de o anumită birocraţie

"Nu este foarte clar care este statutul meu, dar hârtia nu venise la Timişoara. Sunt lucruri care ţin de o anumită birocraţie. Nu este foarte clar", a afirmat Grindeanu. În aceeaşi conferinţă de presă, el a spus că va rămâne membru PSD. De asemenea, Sorin Grindeanu a spus în mai multe rânduri că Liviu Dragnea nu va putea să îl excludă din partid de atâtea ori de câte se va putea el reînscrie.

Întrebat în conferinţa de presă despre înregistrările cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care spunea că vrea să ajungă la el, Grindeanu a spus că nu se simte "ţintă" pentru că te simţi ţintă atunci când ai ceva de ascuns, iar el nu are nimic de ascuns.

"Cred că Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei trebuie să vadă şi am înţeles că Inspecţia Judiciară face verificări. Te simţi ţintă în momentul în care te simţi vinovat sau ai ceva de ascusn. Am dat declaraţii în perioada respectivă în care am clarificat că în perioada 2008-2012, cât am fost viceprimar, nu am răspuns de problemele de patrimoniu, nu am semnat niciun contract", a afirmat Grindeanu, întrebat despre înregistrări şi dacă se simte ţintă.

Întrebat despre Victor Ponta, Grindeanu a spus că va rămâne alături de el până la finalul mandatului: "Va rămâne până la finalul mandatului, când Parlamentul va aproba noul guvern, dacă se va păstra numărul de zile care să nu îl ducă în stare de incompatibilitate".

De asemenea, chestionat cu cine s-a întâlnit la vila Lac 1, el a răspuns: "M-am întâlnit cu Victor Ponta şi cu parlamentari din Timiş, din Caraş-Severin, cu Nicolae Bonicoiu, cu mai mulţi".

Grindeanu, întrebat ce sfat i-ar da viitorului premier: Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea

Întrebat care este primul sfat pe care i l-ar da viitorului premier, Sorin Grindea a răspuns: "Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea".

De asemenea, întrebat dacă crede că Liviu Dragnea sau aproiaţii liderului PSD s-ar putea răzbuna pe el, premierul a spus că marea problemă tocmai aceasta a fost, că nu aveau cu ce şi că speră că "s-a depăşit acel moment", deşi nu este "foarte sigur".

Sorin Grindeanu a afirmat însă că este sigur că nu s-a depăşit momentul fricii. "Frica pe care o aminteam şi la Timişoara, şi astăzi în parlament", a adăugat Sorin Grindeanu. 

Premierul a mai fost întrebat şi ce va face în continuare, dacă va rămâne la Bucureşti sau va merge acasă la Timişoara, răspunzând că în zilele următoare va merge, cu siguranţă, acasă.

Grindeanu: Eu l-am informat pe preşedintele Iohannis prin SMS de rezultatul votului din Parlament şi apoi am avut o discuţie telefonică

”Eu l-am informat pe domnul preşedinte despre situaţia şi votul din Parlament. Informarea vizavi de vot a plecat de la mine spre preşedinte prin SMS şi apoi a urmat o discuţie telefonică”, a spus Grindeanu.

Grindeanu: Rămân în PSD, care nu înseamnă nici Dragnea, nici Grindeanu. Sper ca în şase luni să nu ajungem într-o situaţie similară, pentru că România nu merită

"PSD nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să dea jos propriul guvern pentru că aşa vrea un singur om. Sper ca in 6 luni să nu ajungem într-o situaţie simlară, România nu merită aşa ceva", a afirmat Grindeanu.
 
Premierul le-a mulţumit tuturor miniştrilor, spunând că trebuie să vină la serviiciu până la numirea unui noi Guvern. De asemenea, Grindeanu i-a mulţumit lui Victor Ponta pentru că a fost alături de el.

Premierul a mai spus că el a ales calea cea mai grea, să nu accepte funcţii, iar acum îşi va face datoria până la capăt, până când România va avea un guvern funcţional.

Băsescu: Alianţa PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Este normal să piardă şi guvernarea
 
”Dragnea şi Tăriceanu, aţi pierdut! Fără voturile minorităţilor, moţiunea de cenzură nu ar fi trecut. Alianţa PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Deci, este normal să piardă şi guvernarea”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.
Dacian Cioloş: Demiterea lui Grindeanu, premieră europeană; creează condiţiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voinţa preşedintelui PSD

"Prin adoptarea moţiunii de azi, PSD şi ALDE au recunoscut oficial, prin vot, că nu au capacitatea să guverneze ţara. Demiterea lui Sorin Grindeanu este o premieră europeană, imposibil de explicat oricărui partener strain. De asemenea, nu este numai sfârşitul unei aventuri politice periculoase, ci creează condiţiile unei guvernări a cărei principală legitimitate este voinţa preşedintelui PSD. Minciuna, lupta pentru putere şi pentru rezolvarea problemelor penale ale unor lideri politici vor ţine loc de bună guvernare, bunăstare, credibilitate şi transparenţă. Valorile democraţiei şi interesul ţării nu vor trece dincolo de pofta şefului de partid. Criza politică creată artificial de liderii PSD şi ALDE are deja un impact negativ vizibil asupra economiei – cursul leului se apropie de un maxim istoric, ca să nu mai vorbim de semnalele transmise de mediul de afaceri, de investitori şi de partenerii internaţionali care urmăresc cu mirare agitaţia politică de la Bucureşti", a scris pe Facebook fostul premier.

El îi invită pe liderii celor două partide de guvernare, dar mai ales pe "membrii lor de partid şi pe oamenii cinstiţi şi muncitori care i-au votat sperând într-o viaţă mai bună" să se gândească serios la cine poartă responsabilitatea acestei crize, ale cărei costuri vor fi plătite de România şi de fiecare dintre noi.

"Alegerile viitoare trebuie să fie între partide politice responsabile, conduse de oameni cinstiţi, profesionişti, care lucrează pentru binele public şi priorităţile ţării", adaugă Cioloş.

Teodor Meleşcanu: Moţiunea de cenzură e o bilă neagră în mandatul meu, dar nu şi în carieră; nu am nimic să-mi reproşez

Întrebat dacă moţiunea de cenzură este o bilă neagră în mandatul său, Teodor Meleşcanu a răspuns afirmativ.

„Evident că e o bilă neagră. În carieră, nu, că nu am ce să îmi reproşez. Dimpotrivă, cred că lucrurile au mers foarte bine în materie de relaţii externe”, a răspuns ministrul demis.

De asemenea, chestionat dacă va mai face parte şi din viitorul Cabinet, el a precizat: „A fost o declaraţie a preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu că, în urma evaluării activităţii miniştrilor, cei de la ALDE nu au fost consideraţi ca miniştri care nu şi-au îndeplinit în mod exemplar activităţile. Dânsul a spus că, după părerea lui, trebuie să rămânem aceiaşi”.

În ceea ce priveşte viitorul premier, Teodor Meleşcanu a spus că acesta trebuie „să fie un om competent şi care să se bucure de sprijinul coaliţiei majoritare din Parlament”.

 

Orban: Facem consultări în toate organizaţiile PNL pentru a stabili cum mergem la discuţiile cu preşedintele

”Când am fost ales preşedinte am spus un lucru simplu: toate deciziile importante ale partidului vor fi luate cu consultarea bazei partidului. Mâine la 11:00 am convocat Biroul Executiv pentru a analiza situaţia şi pentru identificarea posibilelor căi de urmat pentru PNL. După şedinţa acestui Birou Executiv, în tot cursul weekend-ului vom declanşa consultarea bazei partidului în fiecare filială judeţeană, iar la finalul acestei consultări, luni, vom avea o reuniune a Biroului Politic Naţional împreună cu grupurile parlamentare pentru a stabili strategia PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că obiectivul liberalilor este să ”scoată de la butoane” PSD.

”Obiectivul nostru este să scoatem de la butoane pe nebunii care şi-au bătut joc în ultimele şase luni. Acesta este obiectivul nostru (...) Pentru ca România să poată să meargă înainte trebuie să scăpăm şi de a doua gaşcă din PSD, gaşca Dragnea – Olguţa – Firea. Doar când toţi pesediştii vor fi trimişi acasă lucrurile vor reveni la normal în România”, a mai spus Orban.

Ponta: Cred că PSD azi a pierdut

”Dezamăgit sunt pentru că am văzut colegii de la PSD bucurându-se că au trecut moţiunea împotriva PSD. Eu cred că PSD azi a pierdut, dar poate câştigă România, cine ştie, poate ne învăţăm minte”, a afirmat Victor Ponta.

El a precizat că va sta lângă premierul Sorin Grindeanu până când viitorul prim-ministru îşi va prelua atribuţiile.

Întrebat ce va face mai departe, în contextul în care nici nu mai e membru al PSD, Ponta a spus: ”Eu cred că viaţa nu se termină dacă nu mai eşti membru al PSD. Sunt român şi voi face orice pot pentru România”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.