Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a explicat că viitorul comisar european trebuie să fie un om bun, indiferent că este vorba despre o femeie sau despre un bărbat. El a arătat că PNL vizează două posturi de comisar european, pe Agricultură, unde Daniel Buda şi Dan Motreanu ”sunt extrem de buni”, şi pe Extindere, unde ”propunerile sunt Siegfried Mureşan şi Rareş Bogdan”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Cred că România ar trebui să joace extrem de tare şi sper să o facă, pentru că am fost singura ţară care, timp de două mandate consecutiv, tocmai mergând pe această cerinţă de gen la nivel european, am oferit posibilitatea ca comisarul din partea României să fie o doamnă. A fost doamna Corina Creţu, apoi a fost doamna Adina Vălean. Cred că în momentul acesta România nu are nicio motivaţie şi nimeni nu are motivaţia să solicite României ca a treia nominalizare, adică după cei 10 ani de zile, să fie neapărat o femeie. Trebuie să fie un om foarte bun, fie că e doamnă, fie că e domn. România nu este în momentul acesta încorsetată de această măsură şi eu cred că atât preşedintele, cât şi liderii politici, cu siguranţă Nicolae Ciucă va juca acest lucru extrem de clar”, a declarat Rareş Bogdan, joi seară, la Digi 24.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Întrebat cum poate interveni Nicolae Ciucă pentru un astfel de post, Rareş Bogdan a explicat că liderul PNL are ”o relaţie deschisă” cu lideri europeni.
 
”Preşedinta Comisiei este din EPP, cea mai importantă familie politică europeană. Preşedintele grupului Popular European şi şeful grupului din Parlament, adică Manfred Weber, este, de asemenea, într-o relaţie deschisă, vorbesc săptămânal pe chestiuni care ţin de poziţionările europene, cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. Atât preşedintele Iohannis, în Consiliu, cât şi premierul care face scriptic propunerea şi prin influenţa pe care o are Nicolae Ciucă la nivelul Comisiei, la nivelul Ursulei von der Leyen şi la nivelul lui Manfred Weber, vor avea un rol important în desemnarea comisarului”, a susţinut Rareş Bogdan.
 
Întrebat, de asemenea, dacă ar trebui să rămână valabilă propunerea făcută de Marcel Ciolacu, adică persoana lui Victor Negrescu, Rareş Bogdan a subliniat că PNL are propriile propuneri.
 
”Nu, PNL are propuneri pentru comisar. PNL are vizate, din punctul nostru de vedere, două poziţii importante, pe Agricultură, România are 830.000 de fermieri, este o ţară care ar avea nevoie şi are oameni pregătiţi, domnul Daniel Buda şi domnul Dan Motreanu sunt extrem de buni pe această zonă (...) Al doilea comisariat vizat ca propunere pentru PNL este cel de Extindere (...) propunerile sunt Siegfried Mureşan şi Rareş Bogdan. Este lista PNL, nu e a lui Rareş Bogdan”, a spus Rareş Bogdan.
 
Rareş Bogdan a răspuns că e dreptul lui Marcel Ciolacu să facă o nominalizare, după ce a fost întrebat dacă ştie despre acest lucru.
 
”Este dreptul domniei sale, dar este dreptul PNL să aibă la rândul său opţiuni şi are dreptul să negocieze în coaliţie”, a subliniat Rareş Bogdan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.