Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a cerut, miercuri, în plenul Parlamentului European, oficialilor europeni să nu facă din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru Romania, el arătând că Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensaţii pentru fermierii care au pierdut enorm după declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina. Eurodeputatul a mai spus că ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie să continue.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Nu faceţi din drama fermierilor români un al doilea Schengen refuzat pe nedrept pentru Romania! Consiliul din 23-24 martie este obligat să decidă plata unor compensaţii pentru fermierii care au pierdut enorm după declansarea invaziei Rusiei in Ucraina”, a spus Rareş Bogdan în plen.
El a arătat că ”producătorii români au calculat o pierdere de 200 de milioane de euro, dar mai sunt şi Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia şi Bulgaria”.
”Ajutorul acordat de Uniune Ucrainei de la începutul războiului trebuie sa continue. Trebuie să sprijinim în continuare, şi mai mult, lupta ucrainenilor de a-şi scoate ţara de sub ameninţarea unui tiran. Ei mor să ne apere şi pe noi, iar dacă Ucraina cade, nu suntem în siguranţă. Dar Uniunea nu-i poate lăsa pe niciunii din cetăţenii ei in abandon, adica nici pe fermierii romani! Trebuie sa găsiti o soluţie! Fermierii români o aşteaptă, au dreptul la ea! Si pana la urma competitivitatea nu inseamna si cereale de calitate in Europa? Sunt aceiaşi români jigniţi cumplit atunci când li s-a refuzat accesul deplin în Schengen. Am atras atenţia că, dacă instituţiile europene alimentează, prin decizii greşite, nemulţumirile populatiei, valul de euroscepticism va creste iar extremistii vor exulta”, a spus el.
Rareş Bogdan a mai arătat că acum 8 ani, românii erau cei mai eurooptimişti, adică 68%, când media europeană era de 54%.
”Acum, post decizie complet nedreapta pe extinderea Schengen, au devenit cei mai europesimişti: 46%, faţă de media europeană, care este de 62%. Este o tendinţă care a început în timpul pandemiei, când România a fost teren de joacă al dezinformării ruseşti si a explodat post decizie Schengen din luna decembrie. Excelenţele voastre, nu abandonaţi România, suntem un stat-cheie pentru apărarea frontierei NATO şi UE!”, a afirmat el în discurs.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.