Organizaţia judeţeană Alba a PSD, care a contestat în instanţă candidatura primarului oraşului Zlatna, Silviu Ponoranu, pentru un mandat în Senatul României, a obţinut în instanţă anularea candidaturii, în condiţiile în care Ponoran a fost găsit incompatibil şi are interdicţia de a ocupa funcţii publice. Decizia pronunţată duminică de Curtea de Apel Alba este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, duminică, apelul formulat de primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, aflat pe primul loc pe lista PNL Alba pentru Senatul României. Decizia este definitivă, scrie ziarul unirea.ro.

PSD a contestat candidatura lui Ponoran, în condiţiile în care edilul a fost găsit incompatibil şi nu are dreptul de a ocupa funcţii publice.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În 17 octombrie, Tribunalul Alba respinsese candidatura lui Silviu Ponoran, însă sentinţa a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Alba Iulia. Interesant este faptul că acelaşi tribunal, cel din judeţul Alba, a validat mandatul lui Silviu Ponoran la începutul acestei săptămâni, în condiţiile în care Judecătoria Alba Iulia decisese invalidarea mandatului de primar în urma interdicţiei de a ocupa o funcţie publică.

Ziarul unirea.ro a relatat că, în anul 2021, primarul liberal al oraşului Zlatna a avut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat că edilul s-a aflat în conflict de interese atunci când a semnat două acte adiţionale la un contract încheiat între Primăria Zlatna şi o firmă administrată de unul dintre fiii săi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.