Membri şi simpatizanţi ai AUR au participat, sâmbătă, la Bistriţa, la un protest organizat după ce Biroul Electoral Judeţean a respins lista de candidaţi depusă de formaţiune pentru alegerile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am venit cu toţii, din toate părţile ţării, pentru a-i transmite baronului roşu, Radu Moldovan, şi PSD-ului să lase alegerile libere. Nu au niciun drept ei să spună cine poate candida şi cine nu poate candida în ţara românească. Nu sunt stăpânii noştri, nu mai avem dictatori, regi sau împăraţi, nu mai avem stăpâni. Suntem români liberi. Suntem un partid democratic şi avem dreptul să candidăm, iar singurii care pot decide sunt românii. (…) Suntem în stradă! Noi nu acceptăm! Suntem suficient de mulţi să dărâmăm această caracatiţă ce refuză să accepte jocul democratic, refuză să accepte nişte alegeri libere, unde o să îi batem democratic, corect”, a declarat liderul AUR, George Simion, potrivit unui comunicat de presă transmis de formaţiune.

Participanţii la protest au plecat în marş de la sediul Prefecturii, până la sediul filialei judeţene a PSD, iar mai apoi la Consiliul Judeţean, acolo unde oamenii au scandat împotriva liderului PSD Radu Moldovan, pe care îl acuză că vrea să scoată AUR din cursa electorală.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Este extrem de grav, este un precedent extrem de periculos, pentru că asta înseamnă că un partid parlamentar este scos din cursa pentru Parlamentul României. Aşa ceva nu este admisibil, sub niciun motiv şi de aceea mesajul nostru politic, în răspuns la mesajul lor politic, este că suntem pentru democraţie, pentru libertate şi pentru alegeri libere. Pentru acest lucru s-a vărsat sânge de români în 1989 şi nu putem să trecem peste jertfa celor de atunci admiţând să fim scoşi din cursa electorală", a susţinut europarlamentarul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR.

Potrivit reprezentanţilor AUR, respingerea de către Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud a listei de candidaţi pentru alegerile parlamentare reprezintă ”o decizie unică în România, dar şi un precedent extrem de periculos”.

”România este un stat capturat. Cei care în 1989 l-au ucis pe Ceauşescu, au pus mâna pe ţară, au distrus-o şi s-au pus stăpâni peste noi. Încercarea lor disperată de a scoate AUR din competiţia electorală arată cât de puternici suntem şi cât de mare este voinţa poporului român. Indiferent câte contestaţii vor face, sunt foarte convins că în cele din urmă vom participa la aceste alegeri şi judecătorii vor face dreptate. Este o încercare de lovitură de stat. Au încercat să scoată şi AUR din competiţia electorală, să nu fim pe buletinele de vot. Şi numai dacă voi veţi şti să vă apăraţi drepturile, vom reuşi să fim acolo. Şi să le oferim românilor dreptul de alege şi altceva. Asistăm la o coaliţie toxică formată din PNL, PSD şi USR. Toţi trei împreună au contestat, toţi trei împreună prin votul politic din BEJ-uri au încercat să scoată AUR din competiţia electorală. Avem judeţe în care judecătorii s-au opus toţi eliminării AUR, însă această majoritate toxică creată doar de către partidele politice în BEJ-uri, pe baza unor legi proaste, a reuşit să ia decizii împotriva voinţei poporului”, a afirmat Marius Lulea, prim-vicepreşedinte AUR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.