Proiectul de lege privind manualul şcolar, iniţiat de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a fost adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, cu 175 de voturi "pentru", 82 de voturi "împotrivă" şi 4 abţineri.
Liviu Pop a spus atunci că Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) nu este proprietarul produselor pe care le plăteşte în prezent - în cazul de faţă, manualele şcolare, indiferent de formă. Proprietari sunt editurile, iar modificările manualelor pot fi făcute doar cu acordul acestora.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Ministerul nu este proprietarul produselor pe care le plăteşte astăzi. În cazul de faţă, manualele şcolare, indiferent de formă. Proprietari sunt editurile şi numai acordul acestora permite modificări în concordanţă cu programa şcolară. De imporanţă deosebită este că această lege a manualului şcolar contribuie în mod eficient la îndeplinirea unui obiectiv de securitate naţională. Şi anume: dezvoltarea, consolidarea durabilă şi adaptată schimbărilor sociale ale marilor sisteme publice - sănătate, educaţie, protecţie socială, diminuând unul dintre riscurile identificate în strategia naţională de apărare a ţării, şi anume cel al deficienţelor din sistemul naţional de educaţie”, a spus ministrul Educaţiei.
”Ca bun de interes public, întrucât este destinat funcţionării unui serviciu public, în speţă sistemul de educaţie, manualul şcolar este acţionat din fonduri provenite de la bugetul de stat, respectând principiul eficienţei în baza căreia se urmăreşte obţinerea de rezultate educaţionale maxime prin gestionarea resurselor existente”, a adăugat el.
Senatul este for decizional în cazul acestei iniţiative.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.