Liberalul Mario De Mezzo, primarul ales al municipiului Slatina la alegerile din 9 iunie, susţine că, pe fondul administraţiei PSD din ultimii 8 ani, unii locuitori ai oraşului Slatina se raportează la fostul primar PDL Darius Vâlcov ”cum se uitau la jumătatea anilor 90 spre Ceauşescu, spunând că ”Nu o să fiţi în stare voi să zugrăviţi clădirile pe care le-a făcut””. Darius Vâlcov a fost primar al Slatinei din partea PDL între 2004 şi 2012. Ulterior a trecut la PSD. În prezent, execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru corupţie. ”Obiectivul meu este să muncesc oricât este nevoie în acest prim mandat astfel încât dacă Vâlcov vine şi candidează în 2028 să nu aibă nicio şansă împotriva mea”, susţine Mario De Mezzo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liberalul Mario De Mezzo, noul primar al municipiului Slatina, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă ”stafia” fostului primar Darius Vâlcov mai bântuie prin oraş. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Să ştiţi că incompetenta şi corupţia administraţiei de 8 ani de zile, pe care am învins-o eu, a făcut ca Vâlcov să fie mai prezent decât oricând în Slatina. Oamenii văzând degradarea oraşului - pentru că aş vrea să fiu foarte clar, din 2016, nu numai că oraşul n-a evoluat sau a stagnat, oraşul s-a degradat - au ajuns să aprecieze lucrurile pe care le-a făcut Vâlcov, chiar dacă el a jefuit oraşul la fel ca această administraţie incompetentă, dovadă fiind condamnarea. Eu nu mai pot cu ”a furat, dar a şi făcut”. Nu găsim pe unul care să facă şi să nu fure? Chiar nu se poate? Dar în condiţiile în care 8 ani de zile, o administraţie incompetentă a jefuit, în timp ce oraşul se degrada, oamenii se uită spre Vâlcov cum se uitau la jumătatea anilor 90 spre Ceauşescu, spunând că ”Nu o să fiţi în stare voi să zugrăviţi clădirile pe care le-a făcut Ceauşescu”. Asta a fost imaginea lui Darius Vâcov în ultimii doi ani din interacţiunea mea cu oamenii. Obiectivul meu este să muncesc oricât este nevoie în acest prim mandat astfel încât dacă Vâlcov vine şi candidează în 2028 să nu aibă nicio şansă împotriva mea”, a spus Mario De Mezzo la Prima TV. 
 
 
Întrebat dacă se aşteaptă ca Darius Vâlcov să candideze în 2028, Mario De Mezzo a răspuns: ”Nu, nu cred. Eu cred că Darius Vâlcov şi-a încheiat cariera politică şi va avea alte activităţi”. 
 
Mario De Mezzo a mai fost întrebat dacă Darius Vâlcov ar fi un candidat puternic în cazul în care ar candida. ”Cu siguranţă. Mandatul meu trebuie să fie în aşa fel încât şi dacă ar veni el să candideze, să nu aibă nicio şansă în faţa mea. Asta e angajamentul meu cu slătinenii”, a conchis noul primar. 
 
Darius Vâlcov a fost primar al municipiului Slatina din partea PDL între 2004 şi 2012. Ulterior, a devenit parlamentar şi ministru PSD. În 2018, a devenit consilierul premierului de la acea vreme Viorica Dăncilă. În mai 2023, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Tablourilor” pentru că a cerut unei firme 20% din valoarea unor lucrări publice cu Primăria Slatina, pe vremea când era primar. Pentru a scăpa de executarea pedepsei, a fugit în Italia, de unde a fost extrădat în vara anului trecut. 
 
În dosarul „Tablourilor”, procurorii DNA au găsit la percheziţii peste 1,3 milioane de lei, 90.000 de euro, trei kilograme de aur în lingouri şi trei tablouri ale artiştilor Renoir, Jean Cocteau şi Aurel Acasandrei, pe care Darius Vâlcov le-a cumpărat prin interpuşi, unele dintre ele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile sau în cimitirul din oraşul Slatina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.