Oficialii Primăriei Ploieşti îi critică pe cei ai Consiliului Judeţean Prahova, pe care îi acuză de ”totală lipsă de respect faţă de ploieşteni”, după ce, luni, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova nu au participat la şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor a A.D.I Termo Prahova pentru a discuta despre soluţii privind furnizarea apei calde, serviciul sistat în Ploieşti de la 1 august. Criticile vin în contextul în care A.D.I Termo Prahova este în măsură să încheie un contract pentru furnizarea de agent termic în Ploieşti, iar Consiliul Judeţean, care deţine CET-ul unde se producea căldura pentru ploieşteni, a anunţat rezilierea contractului cu firma care concesionase acest serviciu.
Scandalul furnizării apei calde continuă la Ploieşti, unde peste 130.000 de consumatori racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al oraşului nu au acest serviciu de la 1 august.
”Pentru a treia oară consecutiv, reprezentanţii Consiliului Judeţean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu s-au prezentat, nici astăzi, la şedinţa similară programată, statutar, a se desfăşura în regim de urgenţă, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieşteni. De mai bine de o lună de zile ploieştenii nu au apă caldă, în urma rezilierii contractului nr. 185/7/09.05.2022 de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploieşti, în sistem centralizat, reziliere ce a fost dispusă, unilateral, de către membrii Consiliului Judeţean Prahova, desemnaţi în A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova”, informează Primăria Ploieşti, într-un comunicat dat publicităţii luni după amiază.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Municipalitatea ploieşteană precizează că, potrivit prevederilor art. 33 alin. (2) şi (3) din Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr 51. /2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale, în cazul de faţă A.D.I. Termo Prahova, adoptă în maxim 30 de zile hotărârile necesare pentru asigurarea furnizării/prestării serviciilor/activităţilor de utilităţi publice în oricare dintre aceste situaţii: revocarea, abrogarea, anularea sau încetarea în orice alt mod al efectelor hotărârii de dare în administrare; încetarea înainte de termen a contractului de delegare a gestiuni sau neacordarea, retragerea sau încetarea valabilităţii licenţei.
A.D.I. Termo Prahova, singura instituţie care poate demara o nouă procedură pentru un nou operator care să furnizeze agent termic în municipiul Ploieşti, iar din A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova fac parte patru reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Prahova şi trei reprezentaţi ai Consiliului Local Ploieşti, în aceste condiţii lipsa de la şedinţă a reprezentanţilor CJ Prahova ducând la neîntrunirea cvorumului.
”Menţionăm că cei 3 membri stabiliţi prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Ploieşti au fost prezenţi la fiecare şedinţă, dar nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru a se o lua o decizie în acest sens.
Municipalitatea ploieşteană este nevoită să solicite, din nou, pentru a patra oară, ADI Termo Prahova reluarea procedurii de convocare a Adunării Generale a Acţionarilor (A.G.A.) a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieşteni”, precizează Primăria Ploieşti.
Unul dintre reprezentanţii CJ Prahova în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova este chiar preşedintele CJ Prahova, prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu. Acesta este şeful pe linie de partid al primarului oraşului, Andrei Volosevici, care a reclamat, încă de la începutul scandalului privind sistarea furnizării apei calde la Ploieşti, că decizia este una politică şi vizează discreditarea sa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.