Gabriel Buiculescu, iniţiatorul unei petiţii on-line împotriva proiectelor de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, a cerut, luni, în cadrul dezbaterii de la Ministerul Justiţiei, eliminarea plafonului de 200.000 pentru abuzul în serviciu, eliminarea persoanelor condamnate cu suspendare din categoria celor care vor beneficia de graţiere, retragerea proiectelor de OUG şi adoptarea modificărilor la codurile penale prin lege dezbătută cel puţin trei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ordonanţele de urgenţă completează codurile care modifică abuzul în serviciu prin reducerea pedepselor şi prin limitarea denunţului. Practic, se încurajează corupţia. Limita de 200.000 de lei e o limită greşită, orice faptă care rezultă prin pagubă materială ar trebui pedepsită”, a susţinut Buiculescu.

El a arătat că, aşa cum este proiectul, graţierea înseamnă că, dacă o persoană este în curs de anchetă sau proces, iar judecătorul decide cinci ani de închisoare pentru aceasta, pedeapsa este graţiată.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Sunt oameni care sunt condamnaţi cu suspendare, suspendarea nu trebuie introdusă în ordonanţa de urgenţă. Măsurile propuse trebuie dezbătute cel puţin trei luni şi nu trebuie adoptate prin ordonanţe de urgenţă, ci prin legi”, a mai susţinut Gabriel Buiculescu, iniţiatorul unei petiţii online împotriva proiectelor de ordonanţe de urgenţă, care a strâns peste 38.700 de semnături. 

Peste o sută de persoane participă la dezbaterea publică a proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, spunând în deschiderea dezbaterii că de graţiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidivişitii şi cei acuzaţi de fapte de corupţie.

Dezbaterea publică de la Ministerul Justiţiei a început la ora 10.00, alături de ministrul Justiţiei fiind directorul Administraţiei Naţionale a Penitenicarelor şi secretari de stat din MJ. 

Dezbaterea are loc la o zi după ce peste 40.000 de oameni au manifestat în Bucureşti împotriva celor două proiecte. Manifestaţii la care au participat, în total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminică, şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, dar şi în diaspora. Manifestaţii la care au participat, în total, peste 30.000 de oameni au avut loc, duminică, şi la Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, Constanţa, Ploieşti, Alba Iulia, dar şi în diaspora.

Proteste au avut loc şi duminică trecută, atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.