Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că ”este bine ca atunci când analizăm ce se spune în campanie, să dăm TVA-ul la o parte”. Ciucă afirmă că PNL a reuşit performanţa de a menţine trendul de creştere economică prin menţinerea unor măsuri precum cota unică sau cota de TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În toată această perioadă s-au spus multe şi se spun multe în campania electorală şi pentru că tot am vorbit de TVA; este bine ca atunci când analizăm ce se spune în campanie, să dăm TVA-ul la o parte. Este vorba de ceea ce noi am susţinut în toată această perioadă şi continuăm să susţinem, pentru că am menţinut trendul de creştere economică, am reuşit să gestionăm toate aceste crize pentru că am avut câteva măsuri care au fost linii roşii pentru Partidul Naţional Liberal: pe de o parte cota unică şi în continuare am promis că vom menţine cota unică, am discutat despre TVA şi menţinerea TVA-ului – e adevărat că avem şi TVA-ul diferenţiat - şi desigur au fost aceste măsuri care cad eminamente în sarcina Guvernului, de reducere a cheltuielilor bugetare”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Digi 24, marţi seară.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
El a explicat că a avut discuţii cu mediul de afaceri despre măsurile fiscale din perioada următoare, spunând că şi-a luat angajamentul ca ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, să aibă lunar discuţii cu mediul de afaceri. 
 
”În urmă cu aproximativ două săptămâni, la sediul partidului, am avut o întâlnire cu reprezentanţii Concordia, este asociaţia reprezentativă a mediului de afaceri, şi am discutat aceste aspecte. Oamenii au această temere legată de creşterea deficitului – vedem că există o estimare care ne duce pe finalul anului aproape de 7 - şi este un deficit pe care nu putem să îl ducem mai departe, în primul rând pentru că noi trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem în aşa fel încât să îl scădem la nivelul de 3%. (...) Trebuie să facem în aşa fel încât, la nivelul Guvernului, prin măsurile pe care le luăm, toate aceste chestiuni să intre în descreştere. Am discutat cu membrii Concordia, am fost împreună cu ministrul de Finanţe şi am stat de vorbă în detaliu pe toate aceste subiecte, ministrul de Finanţe a prezentat foarte clar că în momentul de faţă la nivelul colectării veniturilor există o creştere de 17% raportat la colectările de anul trecut”, a afirmat liderul liberal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.