Premierul Ludovic Orban a participat duminică, alături de ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, la inaugurarea Muzeului Naţional Brătianu în incinta vilei care a aparţinut familiei Brătianu, la Ştefăneşti, judeţul Argeş, cu aceată ocazie fiind sărbătoriţi şi 145 de ani de la înfiinţarea PNL. Orban a amintit că, în urmă cu un an „baronii PSD din judeţ” au interzis accesul liberalilor în vila administrată la acel moment de Consiliul Judeţean, pentru a aniversa înfiinţarea PNL. După ceremonia de inaugurare, Ludovic Orban a plantat un copac în curtea vilei.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În urmă cu un an, din poziţia de preşedintele PNL Ludovic Orban acuza că, pentru prima dată în 30 de ani, liberalii nu şi-au putut sărbători aniversarea la Vila Florica, potrivit tradiţiei, vinovaţi pentru acest lucru fiind, în opinia sa, comuniştii travestiţi, "vechilii grupaţi în jurul lui Dragnea", care au impus această interdicţie.
"Încep prin a readuce aminte că astăzi sărbătorim 144 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. La multi ani, România! La mulţi ani, PNL! La mulţi ani români! La mulţi ani, dragi membrii, simpatizanţi şi susţinători ai Partidului Naţional Liberal! În această zi de aniversare am simţit ce înseamnă faţa hâdă, faţa mizerabilă a comuniştilor travestiţi, a vechililor grupaţi în jurul lui Dragnea, care au întinat memoria Brătienilor şi care au interzis conducerii Partidului Naţional Liberal, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, să aniverseze înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, la Vila Florica", declara Orban.
"Astăzi, când aniversăm 144 de ani, ne asumăm ca misiune pentru Partidul Naţional Liberal să trimitem la lada de gunoi a istoriei această clică de oameni fără Dumnezeu, de oameni care îşi urăsc ţara, de oameni care îşi urăsc semenii lor, de oameni care fug de români, care se ascund de români în spatele cordoanelor de jandarmi, a gardurilor, a poliţiştilor şi a grupurilor de interlopi pe care îi pun să îi păzească", a conchis atunci liderul PNL.
Muzeul Naţional Brătianu îşi propune să reconstituie atmosfera casei în care a locuit I.C. Brătianu.
Muzeul funcţionează în Vila Florica, din Ştefăneşti, judeţul Argeş, achiziţionată în 2017 de Ministerul Culturii de la moştenitorii familiei Brătianu.
Legea privind înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu a fost adoptată de Parlament în decembrie anul trecut, fiind promulgată în 15 ianuarie de către preşedintele Klaus Iohannis.
Potrivit actului normativ, Muzeul Naţional Brătianu este instituţie publică de importanţă naţională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, având sediul în imobilul Vila Florica (ansamblul conacului Brătianu-Florica), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş. Activitatea muzeului este finanţată din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, şi din venituri proprii. Muzeul este condus de un manager desemnat prin ordin al ministrului Culturii în urma unui concurs de proiecte de management.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.