Prefectul Capitalei, Mugur-Mihai Toader, a ajuns, luni seară, în zona Unirii, unde are loc un conflict între primarul general, Nicuşor Dan, şi reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi ai Poliţiei Locale de sector, şi anunţă că va ataca dispoziţia primarului general, întrucât ar fi fost ”dată pe picior”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mugur-Mihai Toader a ajuns, luni seară, în Piaţa Unirii pentru a discuta cu primarul general. 

”Dispoziţia a fost dată pe picior”, a declarat prefectul, referindu-se la dispoziţia primarului general al Capitalei în baza căruia acesta solicită demolarea gardului montat de Primăria Sector 4.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Mugur-Mihai Toader a afirmat că există autorizaţie de construcţie emisă pentru lucrările din zona respectivă.

În ceea ce priveşte intervenţia Poliţiei şi Jandarmeriei, pe care o solicită insistent primarul general, prefectul a afirmat că cele două instituţii nu au atribuţii să verifice legalitatea documentelor de urbanism.

”Mă duc la birou şi atac dispoziţia, pentru că dispoziţia nu e legală”, a mai transmis prefectul.

La rândul său, Nicuşor Dan a afirmat din nou că aşteaptă intervenţia autorităţilor statului şi doreşte ca dispoziţia sa să fie pusă în aplicare.

”Este o dispoziţie de demolare, care trebuie executată. Se va executa, nu se va executa, o să vedem în cursul acestei seri (...) Unde sunt organele statului, unde e statul român când există un conflict între nişte autorităţi locale?”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Primarul general a anunţat că va rămâne în continuare în zonă.

La faţa locului a ajuns şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, dar şi mai multe persoane care scandează numele primarului general. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.