Fostul premier Victor Ponta a declarat, joi, că Guvernul Cioloş nu are niciun merit legat de scutul antirachetă de la Deveselu şi că era normal să îi invite pe fostul preşedinte Traian Băsescu, pe el sau pe fostul vicepremier Gabriel Oprea sau măcar pe fostul ministru al Apărării Mircea Duşa, fostul ministru de Externe Titus Corlăţean şi fostul ministru de Externe Bogdan Aurescu.
”Este prima dată când nu e cazul să îl mai iert pe Dacian Cioloş, pentru că în acest caz mitocănia este prea evidentă (şi credeam că nu îl caracterizează)! Având în vedere faptul că el personal şi Guvernul său nu au absolut niciun merit legat de proiectul de le Deveselu, dar şi faptul că aliaţii NATO si cei americani ştiu fff bine cu cine au luat decizii şi cu cine au lucrat din 2011 până acum, era absolut normal să invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contribuţie la asta!!!”, a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook.
Fostul premier a mai transmis că speră ca Dacian Cioloş să îşi ceară scuze.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Şi sper că domnul Cioloş nu suferă de boala numita «Iohannită» - adică să îţi asumi ce fac alţii doar pentur că tu eşti total incapabil să faci ceva! Dacă pe Băsescu, pe Gabi Oprea şi pe mine nu îi dă voie Iohannis să ne invite (după ce a fost prins că a furat o casă nici eu nu vreau să ma afişez cu el, că mă compromit) cel puţin pe Mircea Duşa, Titus Corlăţean şi Bogdan Aurescu era de bun simţ să îi văd la ceremonie! Dacian, aştept cu încredere ca pentru această gafă total impardonabilă să îţi prezinţi scuzele cuvenite! Să nu mă dezamageşti, te rog!”, a mai scris Ponta.
Scutul antirachetă de la Deveselu, început în 2013 şi finalizat anul trecut, în urma unei investiţii de aproximativ 800 de milioane de dolari, este operaţionalizat joi, la cinci ani de la finalizarea negocierilor România-SUA. La ceremonia de certificare operaţională a sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu au participat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, adjunctul secretarului Apărării al SUA, Robert Work, premierul Dacian Cioloş, miniştrii Apărării şi Afacerilor Externe, Mihnea Motoc şi, respectiv, Lazăr Comănescu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.