Fostul premier Victor Ponta a declarat luni, după ce Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a dat raport favorabil proiectului prin care se elimină peste 100 de taxe, dar este menţinută cea pentru radio-TV că, şi fără această taxă, televiziunea publică ar fi avut bani pentru funcţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Eu cred sincer că nu avem de ce să plătim taxe pentru TVR că e o chestie rămasă de pe vremuri şi, de altfel, propunerea din lege şi explicată de Liviu Dragnea nu era să nu rămână bani la TVR. Trebuie să rămână că trebuie să îi laude cineva pe Iohannis, pe Cioloş din bani publici, doar că nu mai plătesc oamenii povestea aia cu bonul de curent electric, acum sunt firme private care încasează. Dacă s-a ajuns la această soluţie, mă interesează cele 101 taxe care se scot, nu acea una care rămâne cu care eu una eram de părere că nu trebuie plătită de oameni, ci din buget”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului. 

El a mai spus că speră ca marţi acest proiect legislativ prin care sunt eliminate 101 taxe nefiscale să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ştiţi cu «Ponta bagă taxe»... Niciodată nu s-au scăzut în România TVA, impozitul pe dividende, taxe ca în vremea guvernării PSD. Iată că acum 100 de taxe sunt scoase tot de PSD. Votaţi cu PNL-PDL că va bagă taxe, votaţi cu PSD că vă scot taxe”, a spus Ponta.

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au dat, luni, raport favorabil proiectului de lege privind eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, propus de PSD, dar articolul care prevede eliminarea taxei radio-tv a fost scos din proiect. ”Referitor la taxa radio-tv, am luat în calcul atât obiecţiile societăţii civile, cât şi părerile profesioniştilor”, a afirmat Liviu Dragnea, pe Facebook.

Raportul a fost adoptat cu 19 voturi ”pentru” şi o abţinere. Proiectul urmează să fie trimis plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Proiectul, iniţiat de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, are un parcurs record în Parlament, fiind depus în 10 octombrie. Într-o săptămână, legea a trecut de Senat şi este pe ultima sută de metri şi la Camera Deputaţilor.

Proiectul modifică 14 legi după cum urmează:  Legea nr. 26/1990 privind registrul comerţului, Legea  cetăţeniei române nr. 21/1991, Ordonanţa Guvernului nr. 24/1992 privind stabilirea anumitor servicii publice şi a taxelor percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul României, Legea nr.202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, Legea nr.117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, punctele 9, 10, 11 şi 12 din anexa la Ordonanţa Guvernului  nr. 128/2000 privind stabilirea unor taxe pentru serviciile prestate pentru persoanele fizice şi juridice de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, Legea nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, Alineatul (1) al articolului 23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, Articolul 188 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Alineatul (5) al articolului 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.