,
“Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmăreşte ca banii bucureştenilor să fie acordaţi, discreţionar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt priorităţile Bucureştiului", consideră Violeta Alexandru, Preşedintele PNL Bucureşti.
PNL Bucureşti susţine că, în condiţiile unui buget general estimat la circa 10 miliarde de lei, aproximativ 1,94 miliarde sunt alocate cheltuielilor de personal, din care 1,1 miliarde merg înspre companiile municipale şi alte investiţii finanţate din venituri proprii
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Alocarea a 20% din bugetul Capitalei pentru cheltuieli de personal demonstrează că PSD îşi protejează grupurile de interese şi urmăreşte exclusiv folosirea banilor publici în scop de câştig electoral. De exemplu, instituţii precum Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie primeşte 60 milioane lei, Clubul Sportiv Municipal - 50 milioane, Proedus - 43 milioane lei dar şi cluburile pentru seniori şi tineri - 50 milioane. Sume mai mari decât cele destinate consolidării clădirilor cu risc seismic - 173 milioane”, afirmă liberalii, care apreciază că ”PSD nu face, doar promite, “vinde” proiecţii despre cum ar trebui să arate Bucureştiul”.
Liberalii argumentează că şi în bugetul propus de PSD pentru 2020 promite: piste de biciclete - pentru care alocă 42,7 milioane de lei în 2020, în condiţiile în care în anii trecuţi, banii alocaţi pentru aceste investiţii nu au fost cheltuiţi pentru că nu s-a făcut nicio pistă de biciclete; consolidarea clădirilor cu risc seismic - 173 milioane de lei în 2020, deşi, până în prezent, a consolidat numai 1 clădire istorică din cele 23 promise de la începutul mandatului; achiziţionarea de autobuze electrice şi tramvaie - 145 milioane de lei în 2020, în condiţiile în care au fost cumpărate deja 400 de autobuze noi poluante (DIESEL); în 2019, din 70 de milioane de lei - cât a fost prevăzut pentru investiţii la reţeaua de termoficare - au fost cheltuite până la finalul anului doar 13 milioane de lei. Anul acesta, Termoenergetica va primi un buget de 1,64 miliarde de lei pentru a acoperi, în cea mai mare parte, salarii şi subvenţii.
Filiala PNL se declarăsceptică şi că Primăria Capitalei va primi 1,3 miliarde de lei din fonduri europene, în special pentru achiziţia de tramvaie şi autobuze electrice, pentru că Primăria Generală nu are capacitatea necesară şi nici voinţa de a atrage aceste fonduri.
“Ar fi un gest de iresponsabilitate crasă să votăm un buget rupt de realitatea economică, cu venituri supraestimate, aflate doar pe hârtie, în timp ce Primăria Capitalei nu a plătit agentul termic destinat bucureştenilor pentru ultimele două luni şi avariile la sistemul de termoficare sunt la ordinea zilei”, consideră Stelian Bujduveanu, lider al Consilierilor Generali din Primăria Capitalei.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) dezbate, vineri, bugetul pentru anul 2020, primarul general explicând care sunt priorităţile: fluidizarea traficului, infrastructură, sănătate şi asistenţă socială. Gabriela Firea a atacat, în repetate rânduri, Guvernul pentru suma ”infimă” pe care a alocat-o municipiului Bucureşti. ”Am solicitat un procent de 1% din PIB, nu ni s-a alocat, iar eu am fost catalogată drept obraznică”, a spus Firea, la începutul şedinţei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.