Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru marţi şedinţa CSAT în care va fi discutat Planul de înzestrare a Armatei.
”Marţi, 1 august a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei se va afla prezentarea Planului de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017-2026”, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, care i-a prezentat planul revizuit de înzestrare a armatei, ce va fi pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a CSAT.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, în cadrul întrevederii, ministrul Apărării Naţionale i-a prezentat preşedintelui Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 - 2026, care prevede respectarea şi implementarea angajamentului politic asumat în anul 2015 de către toate partidele politice de a aloca 2% din PIB sectorului Apărării pentru 10 ani, începând cu acest an.
Proiectul, în forma sa revizuită actuală, va face obiectul prezentării în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, precizează Preşedinţia.
Planul de înzestrare a Armatei României 2017 – 2026 stabileşte sistemele şi echipamentele planificate a fi achiziţionate prin Programul anual al achiziţiilor publice ale Ministerului Apărării Naţionale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă şi materiale cu destinaţie militară.
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că proiectul care prevede înzestrarea Armatei până în 2026 a fost refăcut şi este pregătit să îi fie prezentat preşedintelui Klaus Iohannis la următoarea şedinţă a CSAT, după ce documentul a fost retras de pe ordinea de zi a ultimului Consiliu Suprem de Apărare a Ţării.
„Avem 2% din PIB. Doar o parte destinată înzestrării. Retragerea de la CSAT a proiectului de înzestrare până în 2026 s-a făcut la solicitarea mea pentru a da consistenţă şi în cifre, şi ce este în spatele cifrelor, angajamentului de 2% din PIB până în anul 2026. Documentul a fost refăcut şi, atunci când domnul preşedinte al României, Klaus Iohannis, va solicita, vom prezenta CSAT documentul complet”, a spus ministrul Apărării.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.