Purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a declarat, joi, că Guvernul a aprobat printr-un memorandum planul de acţiune pentru pregătirea preşedinţiei Consiliului UE pe care România o va exercita în primul semestru din 2019, fiind vorba de un document tehnic care descrie rolul şi atribuţiile unei preşedinţii a Consiliului UE, a primei etape de pregătire a preşedinţiei României, precum şi a programului acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Printr-un memorandum a fost adoptat planul de acţiune pentru pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene pe care România o va exercita în primul semestru din 2019. Preşedinţia României la Consiliul UE, obiectiv de importanţă naţională, ţara noastră fiind invitată să demonsteze pentru prima dată viziunea politică şi capacitatea administrativă necesară pentru a gestiona de manieră profesionistă această înaltă responsabilitate”, a afirmat Liviu lolu.

De asemenea, documentul conţine o primă evaluare a resurselor necesare şi sugerează setul de măsuri tehnice necesar a fi implementate în procesul de pregătire pe parcursul următorilor doi ani.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Planul de acţiune reprezintă cel de-al doilea obiectiv asumat de către Guvernul României, la nivelul Cancelariei Primului-ministru, în pregătirea preşedinţiei României la Consiliul UE. Primul obiectiv a fost lansarea seriei de dezbateri publice pentru discutarea priorităţilor viitoarei preşedinţii. Astfel, pe 24 octombrie, Cancelaria Primului-ministru a organizat conferinţa de lansare a dezbaterilor publice şi a prezentat ulterior un calendar al acestor dezbateri, care se vor derula în perioada noiembrie 2016 - iunie 2017", precizează Guvernul într-un comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.