Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că grupul va vota neunitar, respectiv: o parte va vota în favoarea moţiunii, iar o parte va vota împotriva ei.
”Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale va avea astăzi un vot neunitar, adică: o parte vor vota în favoarea moţiunii, o parte va vota împotriva ei. Acesta este anunţul legat de moţiune”, a declarat Varujaun Pambuccian.
El a precizat că a constatat ”cu foarte multă bucurie” că indiferent de poziţiile ireconciliabile care au existat în aceste zile în interiorul grupului minorităţilor, a descoperit că există un lucru care îi uneşte, respectiv eliminarea din Constituţia României a ordonanţelor de urgenţă şi a asumării răspunderii, acest lucru ducând la lucruri ”tratate prost, superficial şi contradictoriu”.
”De 15 ani încoace încercăm să eliminăm din Constiuţia României la fiecare revizuire ordonanţele de urgenţă şi asumarea răspunderii. Foarte multe legi şi din păcate legi foarte importante au fost date prin ordonanţe de urgenţă sau, mult mai rău, prin asumarea răspunderii, adică fără nicio şansă ca în Parlament să aibă loc măcar o discuţie superficială. Lucrurile astea au făcut ca în legislaţia României să găsim enorm de multe lucruri tratate prost, superficial şi contradictoriu”, a arătat liderul grupului minorităţilor naţionale.
Pambuccian a explicat că existe suficiente legi şi nu trebuie lucrat ”la şaibă”, ci este necesar ca legile să fie folositoare oamenilor.
”Cred că de acum înainte Parlamentul trebuie să-şi recapete rolul de legiferare. Prea mult timp legile au fost date prin asumarea răspunderii, prea mult timp legile au fost făcute utilizând un instrument (...) Trebuie să înţelegem că este bine să eliminăn instrumentele de făcut lucrurile repede, de făcut lucrurile fără a le cumpăni suficient, de renunţat la norma la şaibă atunci când vorbim de legiferare. Şi asta ar trebui să fie învăţătura pe care ne-a dat-o zilele astea cu tabere în stradă, cu tabere în Parlament, cu tabere în casele oamenilor, cu tabere peste tot. Poate că ăsta a fost sensul acestor tabere, dincolo de poziţii ireconciliabile, contează foarte mult să existe unitate în seriozitate”, a arătat Pambuccian.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.