Mişcarea ”România Renaşte!”, care i-a cerut lui Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale, îl acuză pe rectorul SNSPA, Remus Pricopie, de jocuri politice şi alte interese, după ce acesta a afirmat că secretarul general adjunct al NATO încalcă reguli diplomatice elementare şi se implică în jocuri politice, deşi actuala funcţie nu-i permite acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia neguvernamentală ”România Renaşte”, care i-a cerut lui Mircea Geoană să candideze la prezidenţiale, a reacţionat, marţi seară, la acuzaţiile aduse secretarului general adjunct al NATO de către rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

Organizaţia a transmis, într-un comunicat de presă, şapte întrebări către rectorul SNSPA.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”1. Este adevărat că folosiţi tribuna academică a SNSPA pe care aţi lipit sigla PSD?”, este prima dintre acestea.

De asemenea, organizaţia cere clarificări cu privire la funcţiile deţinute de soţia lui Remus Pricoie, dar şi de către ”mâna sa dreaptă”.

”2. Cum se face că, în 2023, la propunerea PSD, Parlamentul a votat-o pe Camelia Pricopie, soţia dvs., în funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi?

3. Este adevărat că Alexandru Mihai Ghigiu, prorector al SNSPA şi mâna dvs. dreaptă, este actualul şef al Cancelariei Prim-Ministrului Marcel Ciolacu?

4.  De ce aţi fost ales, în 2015, preşedinte al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), instituţie fondată de Gabriel Oprea, fost coordonator de doctorat la Academia de Informaţii a SRI?”, a mai transmis organizaţia.

O altă întrebare cere rectorului SNSPA clarificări despre Florian Coldea: ”5. Este adevărat că, în 2017, gen. Florian Coldea a dat concurs pentru a ocupa un post de conferenţiar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a SRI? Deşi dosarul său nu îndeplinea toate condiţiile cerute de legislaţie pentru a ocupa acest post l-a obţinut. Ce părere aveţi despre acest lucru în calitate de membru al comisiei de concurs la acea vreme?”.

În plus, organizaţia întreabă de ce Remus Pricopie îl critică ”exclusiv pe românul care deţine a doua funcţie la nivelul NATO, cea mai înaltă funcţie deţinută vreodată de un conaţional şi îl acuză de invidie.

”7. Faceţi doar un joc politic sau serviţi şi alte interese, dincolo de cele politice? În faţa cui încercaţi să vă faceţi remarcat?”, a mai transmis organizaţia.

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a afirmat recent că decizia lui Mircea Geoană de a înregistra la OSIM marca ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE” este un gest 100% politic, deşi poziţia pe care o ocupă acum nu-i permite acest lucru.

Această decizie va afecta nu doar cariera lui Geoană, dar şi credibilitatea României de a garanta politicieni serioşi.

”Un diplomat de carieră care încalcă reguli diplomatice elementare”, afirmă Pricopie.

În 28 iunie, reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale ”România Renaşte” i-au cerut secretarului general adjunct al NATO Mircea Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale.

Liderul Mişcării România Renaşte Dumitru Borţun a făcut apel către toate forţele ”democratice şi sănătoase” din ţara noastră să îl susţină pe Geonă în competiţia electorală pentru Cotroceni.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.