Premierul Ludovic Orban a declarat, la Timişoara, la o şedinţă festivă dedicată Revoluţiei, că pentru el spiritul din timpul Revoluţiei nu a murit. ”Pentru mine, Revoluţia nu a însemnat o schimbare de program la televizor, a însemnat o schimbare în meniu, deci a însemnat libertate, demnitate”, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Orban şi-a început discursul cu memorii ale sale din timpul Revoluţiei Române, apoi a spus că pentru el Revoluţia nu a însemnat doar o schimbare de program la televizor.

”Tot timpul am păstrat în sufletul meu ceea ce  cred că a existat în sufletul vostru şi spiritul adevăratei revoluţii. Pentru mine, Revoluţia nu a însemnat o schimbare de program la televizor, a însemnat o schimbare în meniu, deci a însemnat libertate, demnitate. Să ştiţi că am păstrat în această perioadă spiritul acesta, nu a murit. La un moment dat m-am şi gândit, e o minune că am putut să ajung prim ministru când m-am uitat la pleiada care a fost înainte. Au mai fost şi accidente, recunosc. Dar să ştiţi că nu a fost uşor deloc”, a declarat Orban.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Orban s-a întrebat unde ar fi ajuns România, dacă s-ar fi respectat Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, cel în care este prevăzut că cei care au făcut parte din Partidul Comunist să nu mai poată avea funcţii publice. El s-a mai întrebat cum le-a trecut unora prin cap să meargă la televiziunea public în acele zile.

”Sunt 30 de ani de la Revoluţie. Cum au trecut anii ăştia? Unde ar fi fost România dacă Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara ar fi devenit lege? Din păcate, în timp ce noi, în 22, 23, 24, voi aici în Timişoara aţi ocupat clădirea Operei, alţii în Bucureşti erau preocupaţi de clădirea CC. Apoi au apărut gloanţele, teroriştii. Mie nu mi-a trecut niciodată prin cap să mă duc la televiziune. Cum le-o fi trecut lor prin cap să se ducă la televiziunea publică? Dumnezeu îi ştie şi în va pedepsi, să ştiţi. Din păcate, în revoluţii, unii care mor sunt cei mai curajoşi”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că Dumnezeu i-a dat o mână de ajutor şi că Puterea înseamnă în primul rând responsabilitate.

”Puterea înseamnă responsabilitate, înseamnă o povară. În fiecare zi în care am ajuns în poziţia asta şi cred că şi Dumnezeu poate mi-a dat o mână de ajutor”, a mai spus Orban.

Şeful Executivului a vorbit şi despre cei care au ajuns la putere în cei 30 de ani.

”Din păcate, mult timp la putere au ajuns cei care aveau bani să le dea celor care sunt în stare să înjure pe oricine pentru o plată, pentru 30 de arginţi. Au ajuns cei care au avut bani pentru şi i-au păcălit pe naivii din multe zone, le-a cumpărat votul. Au ajuns la putere oameni care mint cu neruşinare, care nu le tremură ochiul când mint, oameni care nu au frică de Dumnezeu.  Mult timp, ştiu că şi aici la Timişoara şi la Bucureşti, ne-am tot certat pe diferite mize în timp ce aţii ţi-au făcut treaba şi mai aveau puţin şi duceau România în cap. Mai aveam puţin şi ajungeam ca pe vremea lui Caligula care şi-a făcut calul senator, erau unii care îşi imaginau că pot să pună premier pe oricine. Vremea asta a trecut. România chiar este o ţară bogată, frumoasă, cu oameni inventivi, care pot face faţă competiţiei cu orice altă naţiune”, a mai declarat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.