Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că a fost adoptat de principiu textul moţiunii de cenzură, acesta urmând să fie comunicat şi partenerilor din opoziţie şi că acesta este deschis propunerilor şi completărilor. El susţine că românii au arătat la referendum şi la alegerile europarlamentare că nu mai vor să fie guvernaţi de această coaliţie care a obţinut un scor mai mic decât PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

“Am adoptat de principiu textul moţiunii de cenzură, care va fi comunicat partenerilor noştri din opoziţie, va fi deschis propunerilor şi completărilor. De asemenea, am stabilit negociatorii partidului şi un calendar de negociere cu toate grupurile parlamentare, evident mai puţin grupul PSD şi, de asemenea, am decis implicarea tuturor membrilor membrilor Biroului Executiv care sunt în Parlament şi a parlamentarilor PNL în procesul de convingere a parlamentarilor de a susţine această moţiune de cenzură. Considerăm că românii au arătat clar atât la referendum, cât şi la alegerilor pentru Parlamentul European, că nu mai vor să fie guvernaţi de această coaliţie, care a obţinut un scor mai mic decât scorul PNL”, a declarat Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional.

El a mai afirmat că PNL va face toate eforturile pentru a convinge partenerii din opoziţie, parlamentarii să voteze moţiunea de cenzură pentru a transpune în practică voinţa exprimată de români la 26 mai.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“Dacă adăugăm şi voturile obţinute de celelalte partide opoziţie, este clar pentru orice om care are bun simţ că există o voinţă zdrobitoare în societatea românească pentru a înceta această guvernare toxică, această guvernare care nenoroceşte România. PNL va face toate eforturile posibile de negociere pentru a convinge parteneri din opoziţie, grupuri parlamentare, parlamentari individual să voteze moţiunea de cenzură pentru a transpune în practică voinţa exprimată de români”, a mai spus Orban.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.
 
Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
 
Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.