Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat duminică, despre situaţia Capitalei în contextul codului roşu de caniculă, că am pierdut, de la Revoluţie, 1.400 – 1.600 de hectare de spaţiu verde şi este normal că, dacă stăm într-o găleată de beton, că temperatura o să fie mai mare.El a subliniat că recuperarea spaţiilor verzi durează şi costă, din păcate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi putem să luăm nişte măsuri pe termen scurt dar trebuie să ne gândim puţin cum am ajuns în situaţia asta, pentru că noi am pierdut în 34 sau 35 de ani de la revoluţie de ordinul de 1.400 – 1.600 de hectare de spaţiu verde şi normal că, dacă stăm într-o găleată de beton, temperatura o să fie mai mare”, a declarat Nicuşor Dan la Digi24, întrebat despre măsurile în contextul codului roşu de caniculă.

Primarul Capitalei a precizat că un învăţământ este să nu mai pierdem din spaţiul verde.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Edilul a mai afirmat că în Bucureşti, dincolo de faptul că s-a pierdut spaţiul verde, s-a şi construit extrem de dens, fără nicio regulă, cu mii de apartamente fără şcoală, grădiniţă, nevoiţi să urce în maşină şi să îşi ducă copiii, şi multe alte disfuncţionalităţi.

”E greu să venim cu soluţii miraculoase. Ce am reuşit a fost să avem o creştere de 40% la utilizarea transportului public, pentru că dacă vorbim de trafic, asta este singura soluţie pe care putem să o avem şi continuăm pe direcţia asta”, a mai arătat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a subliniat că, în plus, noul Plan Urbanistic General a fost deblocat acum doi ani, se lucrează la el şi o să dea o construire predictibilă, asta dacă se şi respectă, pentru că, în momentul de faţă sunt sectoare care nu respectă niciun fel de regulă de construire şi instituţiile care ar trebui să le verifice din păcate nu funcţionează. Despre recuperarea spaţiilor verzi, primarul a spus că ”durează şi costă, din păcate”.

”Au fost unele dintre ele retrocedate deşi nu trebuiau să fie retrocedate, în anii 2000 şi unele au fost construite. Unele au proprietari privaţi şi costă să le expropriem”, a explicat primarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.