Primarul Capitalei Nicuşor Dan susţine, în legătură cu dosarele penale pe care le au unii politicieni USR, că ”nu e corect să vezi mari cazuri de corupţie care nu sunt cercetate şi, pe de altă parte, cum e cazul viceprimarului de la Braşov, care a dat spaţiul unui ONG să facă o expoziţie, să fie Parchetul pe urmele lui”. Nicuşor Dan spune că a făcut mai multe plângeri penale pe subiecte ce ţin de urbanism, dar ”nimeni n-a cercetat nimic” şi faptele s-au prescris. ”Nu pot să nu văd o uriaşă corupţie în urbanism de care nu s-a atins nimeni niciodată”, a declarat primarul general la Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Fondatorul USR Nicuşor Dan a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă este de părere că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand are dosar politic. 

”În primul rând, pentru oricine există o suspiciune, trebuie să fie cercetat. Şi e obligaţia Parchetului să o facă şi să meargă în instanţă. Pe de altă parte, nu pot să nu văd o uriaşă corupţie în urbanism de care nu s-a atins nimeni niciodată. Nu pot să nu văd plângeri penale pe care eu le-am făcut - de la un moment dat nici n-am mai făcut, că nu avea sens să pierd timpul. Pe Berzei-Buzeşti sunt 20 de hotărâri definitive civile care spun că s-au pierdut 200 de milioane aiurea, pe decizii ilegale, şi nimeni n-a cercetat nimic şi s-au prescris faptele. Pe PUZ Sector 3, singurul PUZ pe care am făcut plângere penală în 2019, au trecut cinci ani şi nu s-a întâmplat nimic. Cred că nu e corect pentru oameni - care ar trebui să aibă încredere în Justiţie - să vezi mari cazuri de corupţie care nu sunt cercetate şi pe de altă parte, cum e cazul viceprimarului de la Braşov, care a dat spaţiul unui ONG să facă o expoziţie, să fie Parchetul pe urmele lui. Este un dezechilibru care nu-mi place”, a comentat Nicuşor Dan. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
 
 
Întrebat dacă s-a împăcat cu Clotilde Armand, Nicuşor Dan a răspuns: ”Am avut o relaţie profesională corectă toţi anii ăştia”. 
 
În urmă cu două săptămâni, viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu (USR), a anunţat că nu va candida la alegerile locale din acest an, ea urmând să devină mamă. Decizia a fost luată şi în contextul în care dosarul în care este inculpată de DNA pentru abuz în serviciu a fost trimis în judecată. Flavia Boghiu a subliniat că nu este vinovată de faptele de care este acuzată şi că ancheta care o vizează „face parte dintr-o vânătoare politică”; ea fiind reclamată de către celălalt viceprimar al oraşului, Sebastian Rusu (PNL).
 
Viceprimarul Braşovului Flavia Boghiu şi şeful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primăriei, Cristine Manolache, sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, după ce ar fi permis unei asociaţii să folosească imobilul ”Catacombe Braşov”, fără aprobarea Consiliului Local.
 
DNA arăta, într-un comunicat de presă, că în perioada 1 aprilie - 10 august 2021, ”cele două suspecte, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi fără aprobarea autorităţii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal şi cu titlu gratuit, unei asociaţii, să folosească imobilul denumit «Catacombe Braşov», aflat în proprietatea Primăriei municipiului Braşov, pentru organizarea unor evenimente”. ”Prin demersurile menţionate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Braşov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asociaţia respectivă”, adaugă DNA.
 
După demararea anchetei care o vizează, Boghiu a explicat că, în 2021, Asociaţia Amural a desfăşurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România - Braşov Underground Museum, la a cărui inaugurare a fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuţii în domeniul culturii.
 
”În urma acestui eveniment, în 2022, viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului şi ocuparea temporară a domeniului public, se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022. Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis”, a mai transmis Flavia Boghiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.