Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă spune că preşedintele nu a cerut PNL ruperea coaliţiei cu PSD, el arptând că au legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp, iar situaţia care a generat această hotărâre a fost decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am legat această decizie de toate cele ce s-au petrecut în ultima perioadă de timp. Decizia, sau situaţia care a generat această hotărâre, a fost cea prin care la Curtea Constituţională s-a luat acea decizie pe care, încă o dată, nu o comentez, este decizia Curţii, este instituţie fundamentală, este instituţie de bază a statului, dar consecinţele ei, precedentul pe care îl creează legat de ceea ce poate să fie interpretat ulterior în situaţii similare, faţă de o persoană sau faţă de o instituţie (..) Este vorba de apărarea drepturilor şi libertăţilor”, a spus Nicolae Ciucă la DcNews.

Întrebat dacă reproşează PSD decizia luată de CCR în cazul Dianei Şoşoacă, Ciucă a spus: ”Dacă ne uităm la cei care au luat această decizie, poate să fie interpretat şi aşa. Nu am niciun fel de dovadă şi nu vreau să intru pe un teren pe care n-am intrat niciodată şi nu am să intru acum”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut PNL să iasă de la guvernare, el răspunzând: Nu.

”N-am discutat cu dumnealui chestiunea asta. Nu ne-a cerut niciodată să ieşim de la guvernare”, a mai afirmat Ciucă

. Preşedintele PNL a arătat că au fost şi altele, legate şi de comisarul European, de soluţionarea problemei pensiilor minerilor, eliminarea inequităţilor din pensiile militare, după care a venit această decizie a curţiei. ”Parcă, prea multe coincidenţe”, a mai spus Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.