Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, după participarea la întâlnirea cu liderii PPE, la Bruxelles, că în declaraţia finală a Summit-ului PPE este prevăzut că România şi Bulgaria merită şi trebuie susţinute să intre pe deplin în spaţiu Schengen. El a precizat că a avut o discuţie cu reprezentantul Austriei, comisarul Han, şi au convenit că este nevoie de o decizie politică prin care să se finalizeze toate demersurile tehnice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am ridicat problema de a continua să sprijinim şi să avem mesajele cuvenite pentru alegerile de duminică din Moldova, astfel încât să putem să sprijinim drumul proeuropean şi alegerea unui preşedinte proeuropean în Republica Moldova şi nu în ultimul rând, subiectele legate de ceea ce ţine de interesul României, ca ţară de graniţă cu Ucraina şi rolul pe care noi îl jucăm în ansamblul de măsuri care s-au luat şi urmează să se ia la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, partea de industrie de automotive şi industrie a oţelului, care este destul de prezentă şi are o contribuţie semnificativă la produsul intern brut al României, iar pe ultimele date am văzut cu toţii că industria a scăzut consistent”, a spus Nicolae Ciucă, la Bruxelles, după participarea la reuniunea liderilor PPE de la Bruxelles.

Preşedintele PNL a arătat că în discuţii ”au mers la subiectul care ne doare cel mai tare şi anume finalizarea deciziei politice pentru accederea în spaţiul Schengen”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”După ultimul consiliu JAI, a fost recunoscut de către toată lumea că România a îndeplinit toate cerinţele şi standardele tehnice pentru accedere. Urmează o decizie politică, în interiorul discuţiilor de la Summit şi în documentul final, în declaraţia finală a Summit-ului Partidului Popular European este prevăzută această specificaţie, conform căreia România şi Bulgaria merită şi trebuie susţinute să intre pe deplin în spaţiu Schengen”, a arătat Ciucă.

Întrebat despre şansele pe care le mai are România să termine acest proces de aderare în acest an, la Consiliul JAI, Nicolae Ciucă a arătat că a discutat astăzi cu reprezentantul Austriei, la Summit.

“Am discutat astăzi cu reprezentantul Austriei la Summit, este vorba de comisarul Hahn, pentru că nu a fost prezent cancelarul Nehammer, şi am convenit că este nevoie de o decizie politică prin care să se finalizeze toate demersurile tehnice.“, a precizat liderul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.