Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că au fost discuţii, în Biroul Politic Naţional al PNL de luni, despre preţurile la energie şi a subliniat că este vorba de o decizie pentru o piaţăa energiei semi-reglementată. El a adăugat că încă sunt căutate soluţii tehnice „prin care putem să integrăm fondurile de la UE pentru combarea sărăciei energetice şi soluţiile prin care vom decide în aşa fel încât să protejăm în continuare populaţia, iar preţul la energie, mă refer la primele două praguri, la consumatorul casnic să rămână la aceeaşi valoare”.
„În ceea ce priveşte subiectele pe care le-am prezentat Biroului, cel mai important este cel legat de energie. Avem în continuare în analiză, la nivelul structurilor tehnice, care sunt soluţiile prin care putem să integrăm fondurile de la UE pentru combarea sărăciei energetice şi soluţiile prin care vom decide în aşa fel încât să protejăm în continuare populaţia, iar preţul la energie, mă refer la primele două praguri, la consumatorul casnic să rămână la aceeaşi valoare. Pragurile la nivelul consumatorului casnic sperăm să rămână ca acum, pentru că ne dorim să protejăm populaţia. (...) Avem şi posibilitatea acestor subvenţii pentru consumatorul casnic vulnerabil. Trebuie să găsim soluţii pentru consumatorii mari”, a explicat Nicolae Ciucă, la finalul şedinţei BPN al PNL de luni.
Întrebat ce se întâmplă cu cei care nu se încadrează în cele două praguri, dacă va fi un preţ fix sau un preţ maximal, şeful Executivului a răspuns: „Acolo se discută în aşa fel încât pentru consumatorii mari să discutăm de un singur preţ”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a mai spus că trebuie găsite soluţii şi pentru sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi pentru marea industrie, astfel încât să fie asigurată competitivitatea produselor româneşti.
„Am zăbovit atât de mult pentru că în continuare căutăm soluţii astfel încât în ceea ce priveşte sectorul de întreprinderi mici şi mijlocii, cât şi marea industrie să găsim acea soluţie prin care să asigurăm competitivitatea produselor româneşti. Este foarte important să avem în vedere acest lucru. Este un aspect şi un obiectiv pe care l-am discutat şi la nivelul Comisiei Europene, la întâlnirile pe care le-am avut. Cred că acesta este mesajul cel mai important. Neluând încă decizia, sigur pragul de 1,3 lei este vehiculat de către toata lumea şi în analiza, dar neluând încă decizia dati-mi voie sa revin cu decizia finală”, a mai precizat Ciucă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.