Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a particopat, joi, la semnarea acordului de cooperare dintre România şi Ucraina, document care pune în practică Declaraţia comună a G7 de sprijin pentru Ucraina, din urmă cu un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România a semnat cu Ucraina un acord de cooperare în domeniul securităţii la Washington, în marja summitului NATO care se derulează în aceste zile în capitala americană. Documentul - semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky - pune în practică Declaraţia comună a G7 de sprijin pentru Ucraina, din urmă cu un an. La ceremonia de semnare, am participat alături de ministra Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu şi de ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba”, a scris, joi seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Acesta explicăm faptul că, potrivit acordului, ţara noastră sprijină Kievul atât pe plan economic - în eforturile de reconstrucţie a ţării vecine - cât şi în domenii relevante pentru consolidarea capacităţii Ucrainei de a se apăra şi de a combate agresiunea rusă, în conformitate cu prevederile Cartei ONU.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Ţara vecină a semnat deja 22 de acorduri similare cu alte state membre NATO, dar şi cu Japonia şi Uniunea Europeană”, a mai scris preşedintele Senatului.

Preşedintele Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, au semnat, joi, la Washington, Acordul privind cooperarea în domeniul securităţii între România şi Ucraina, al 23-lea document de acest gen pe care îl semnează Kievul

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.