Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat miercuri că după pandemie, nu numai în România ci şi în UE s-au dezvoltat mult stările de anxietate şi de aici necesitatea infuziei de consilieri şcolari, respectiv psihologi în şcoli, ea arătând că doar pentru anul 2024 au fost aprobate 7.600 de locuri şi nu e suficient.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cea mai mare problemă a familiei în momentul de faţă este siguranţa zilei de mâine. După pandemie, nu numai în România ci şi la nivelul UE s-au dezvoltat mult stările de anxietate, de panică, de neînţelegere, a crescut din păcate numărul cuplurilor care s-au despărţit. De aici, şi necesitatea infuziei de consilieri şcolari, respectiv psihologi în sistemul de învăţământ”, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Ea a precizat că doar pentru anul 2024 au fost aprobate 7.600 de locuri de psihologi pe acest domeniu însă nu e suficient, e nevoie de mai mult.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Şi temerea războiului din apropierea graniţelor, ştirile false care din păcate inundă reţelele de socializare şi marea parte a cetăţenilor îşi iau informaţiile în acest mod şi trebuie să fim foarte atenţi”, a arătat Intotero, precizând că s-au dezvoltat programe cum este numărul de urgenţă al copiilor, 119, pentru ca tinerii aflaţi în dificultate să fie salvaţi.

”Este folosit de un număr foarte mare de copii, marea majoritate reclamă abuzuri în familie, unele se confirmă, altele nu, dar sunt şi abuzuri reclamate în instituţiile de învăţământ, bullying. Există acest fenomen al bullying-ului”, a completat ministrul.

Ministrul a mai arătat că o altă problemă a familiei este locuirea şi condiţiile de locuire, de aceea s-a venit cu programe de creditare, pentru ca tinerii să devinî independenţi şi să îşi facă o familie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.