Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă a declarat, vineri, după şedinţa de guvern comună a celor două ţări, în declaraţia de presă comună cu premierul Nicolae Ciucă, despre decizia de a construi un pod nou peste Prut, că acest pod va aduce bunăstare oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului. ”Iaşul se apropie de Chişinău, iar Chişinăul se conectează direct cu reţeaua de autostrăzi europene”, a mai spus premierul moldovean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Natalia Gavriliţă a afirmat că o semnificaţie aparte o are decizia de a construi un pod nou peste Prut, podul care va uni două localităţi cu acelaşi nume, Ungheni. ”E un pod care va aduce bunăstare oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Şi nu este vorba despre timp şi combustibil economisit, ci inclusiv de sentimentul de aproiere, care va genera noi oportunităţi de angajare, noi fluxuri de turişti şi consumatori şi noi afaceri”, a mai spus premierul Republicii Moldova. 

Aceasta a arătat că, prin construcţia podului de la Ungheni, ”Iaşul se apropie de Chişinău, iar Chişinăul se conectează direct cu reţeaua de autostrăzi europene”. 

Natalia Gavriliţă a mai afirmat că este ”primul pod nou care va lega malurile Prutului, după independenţă”. 

Premierul Republicii Moldova şi-a exprimat recunoştinţa pentru semnarea unor proiecte majore, unul dintre ele fiind fondul de 100 de milioane de euro pus la dispoziţia Republicii Moldova, sub formă de donaţie, pentru proiecte de dezvoltare. ”Sunt bani care vor aduce dezvoltare în regiunile Republicii Moldova, vor crea locuri de muncă, se vor transforma în infrastructură”, a mai spus premierul moldovean. 

Natalia Gavriliţă a mai spus că nu poate trece cu vederea acordul privind serviciile de roaming. ”Acestea urmează să se ieftinească semnificativ pentru utilizatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova şi din România. E vorba de reducerea drastică a tarifelor pentru apeluri primite şi servicii de internet şi eliminarea tarifului de roaming pentru apelurile efectuate de cetăţenii ambelor ţări”, a mai spus ea. 

Referitor la Memorandumul semnat în privinţa securităţii energetice, premierul Republicii Moldova a arătat că ”criza energetică globală, care a afectat şi această ţară, a fost o nevoie în care s-au văzut prietenii”, a mai spus Natalia Gavriliţă, precizând că sprijinul ţărilor UE şi al României a fost esenţial pentru depăşirea momentelor cele mai critice prin care a trecut Republica Moldova în luna octombrie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.