Marian Munteanu a declarat, marţi seară, după şedinţa conducerii PNL, că înscrierea sa în partid va avea loc, ca şi formalitate, în perioada imediat următoare, existând nişte chestiuni tehnice, el adăugând că vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii asociaţiilor pe care le reprezintă, pentru proiectul pe Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Împreună cu generaţia mea, am avut o adeziune fermă la democraţia din România, la valorile româneşti”, a spus Marian Munteanu, întrebat dacă a semnat adeziunea la Partidul Naţională LIberal. 

El a precizat că partidele politice din România nu pot trăi fără societatea civilă şi au probleme pentru că nu au ştiut să lucreze cu oamenii reali. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Înscrierea, ca formalitate, o facem exact atunci când este necesar. Ştiu că sunt nişte chestiuni tehnice. Abia am finalizat nişte discuţii, o să avem o întâlnire şi cu alianţa noastră, şi cu colegii mei din atâtea asociaţii din Bucureşti, sunt foarte multe lucruri de discutat. Toate aceste lucruri vă vor fi comunicate, chiar în zilele acestea”, a spus Munteanu. 

El a declarat că, împreună cu colegii din asociaţie, începuse o serie de discuţii cu candidaţi pentru a vedea care sunt soluţiile cele mai bune pentru Bucureşti, dar şi în ţară. 

”Într-un mod surprinzător, destul de straniu, jocul acesta democratic a fost oprit prin evenimentele care s-au întâmplat. Eu aş fi preferat să susţin alt candidat, dar, atunci când e nevoie, să ştiţi că nu mă dau în lături să pun umărul la acest lucru, pentru că eu consider că aceasta este tot o datorie civică, a ajuta la găsirea unor soluţii şi susţinerea lor”, a spus Munteanu. 

Întrebat cine i-a făcut propunerea de a candida din partea PNL, Marian Munteanu a răspuns: ”Probabil că, aşa dar cu gândul, domnul Quintus. Am discutat cu multă lume, pentru că noi aveam un proiect, cu asociaţia noastră, cu mai mulţi caniddaţi, pentru a introduce unele proiecte ale noastre. (...) S-a întâmplat ca unul dintre candidaţii care au avut această deschidere să aibă o problemă şi acest proiect de susţinere a intervenţiei spocietăţii civile să nu mai poată fi demarat. Fără îndoială că cei din PNL au avut această deschidere”.

Alina Gorghiu a anunţat, marţi, după şedinţa comisiei de unificare a PNL, că Marian Munteanu va fi membru al Partidului Naţional Liberal.

De altfel, mai mulţi lideri ai partidului au precizat, neoficial, că acesta a semnat deja adeziunea la partid, în şedinţa de la PNL Bucureşti. 

La finalul şedinţei în care a fost validată candidatura lui Marian Munteanu din partea PNL la Primăria Capitalei, Mircea Ionescu Quintus a declarat că s-a abţinut de la acest vot.

Seniorul liberal a spus însă că nu s-a abţinut pentru că ar fi avut o rezervă faţă de decizia luată, Marian Munteanu fiind ”o legendă”, ”cea mai bună soluţie” pe care o putea da partidul.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Marian Munteanu (53 de ani) a participat activ la Revoluţia din 1989 şi a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism pe care l-a condus până în 1991, când şi-a terminat studiile. A fost lideril cel mai proeminent al manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor brutală în iunie 1990. 

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, eliberat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri, unul dintre ei intenţionând chiar să-l decapiteze. 

Pe plan politic, Munteanu a intenţionat să candideze la alegerile prezidenţiale din 2000, cu sprijinul Alianţei Naţionale, partid rezultat din fuziunea dintre PUNR şi Partidul Naţional Român, o formaţiune înfiinţată de către fostul director al SRI, Virgi Măgureanu, însă s-a despărţit la scurtă vreme de această formaţiune.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu şi Florin Colceag au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR). ”Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. Au fost prezenţi Cezar Avramuţă, Virgil Bălăceanu, Constantin Cojocaru, Florin Colceag, Dinu Criste, Avram Fiţiu, Ion Puşcaşu şi Florin Zamfirescu. Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa şi Dinu Giurescu, Ilie Bădescu, Dan Puric'", declara atunci Florin Zamfirescu. Potrivit acestuia, scopul grupului este ”salvarea României”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.