Europarlamentarul PNL Dan Motreanu anunţă că Republica Moldova primeşte încă o tranşă de sprijin financiar de la Comisia Europeană. Este vorba de un împrumut de 50 de milioane de euro în condiţii favorabile şi o plată suplimentară de 22,5 milioane euro sub formă de granturi va urma până la sfârşitul acestei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Republica Moldova primeşte încă o tranşă de sprijin financiar de la Comisia Europeană. Comisia acordă Republicii Moldova un împrumut de 50 de milioane de euro în condiţii favorabile. O plată suplimentară de 22,5 milioane euro sub formă de granturi va urma până la sfârşitul acestei luni”, a scris eurodeputatul Dan Motreanu.

El afirmă că asistenţa macrofinanciară pe care au aprobat-o în Parlamentul European pentru Republica Moldova este în valoare de 295 de milioane de euro. ”Aceasta este cea de-a patra tranşă din cadrul Asistenţei macrofinanciare în curs de desfăşurare pentru Republica Moldova. Comisia a concluzionat că ţara a îndeplinit condiţiile de politică convenite cu UE pentru eliberarea acestei plăţi. Economia Republicii Moldova este afectată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, arată Motreanu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Potrivit euriodeputatului PNL, ”Republica Moldova va fi ajutată să-şi acopere o parte din nevoile sale de finanţare pentru 2024 şi să continue reformele începute”.

”Uniunea Europeană a început recent negocierile de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina. Aderarea Republicii Moldova de UE le va permite românilor de peste Prut să aibă o viaţă mai bună. Sunt convins că vom fi împreună în UE şi sper să trăim cât mai repede acest moment. În calitate de europarlamentar, m-am numărat printre iniţiatorii unei rezoluţii prin care Parlamentul European a cerut Consiliului European să aprobe începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova şi Ucraina, la întrunirea din 14-15 decembrie. A doua zi după votul din Parlamentul European, Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova şi Ucraina.”, spune Motreanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.