Viitorul ministru al Energiei, Toma Petcu, a declarat miercuri, în cadrul audierilor în comisiile parlamentare reunite pentru industrii şi servicii şi pentru politică economică, reformă şi privatizare, că Strategia energetică va fi revizuită, la fiecare capitol, proiectul având nevoie de aviz de mediu, iar ulterior va fi supusă aprobării în Guvern şi în Parlament. Petcu a primit aviz pozitiv miercuri de la comisiile parlamentare, cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă şi o abţinere.
În ceea ce priveşte informaţiile apărute în CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, aceasta spune că a fost făcut în urmă cu zece ani de secretara sa, iar acum a foat publicat de colegii săi de la ALDE fără a i se cere să îl mai verifice.
”E foarte simplu, nu am acordat, din păcate - şi îmi asum acest lucru. Am lăsat membrilor grupului ALDE posibilitatea de a-mi distribui CV-ul. Ei au luat un CV mult mai vechi de al meu. Eu în acel moment eram propus pentru o funcţie tehnică, cred că e de acum aproape zece ani de zile, nu am avut pregătirea ulterioară”, spune Petcu.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El susţine că, ulterior, a condus două companii private şi ”a căpătat experienţa necesară”.
Deputatul ALDE Toma-Florin Petcu, propus pentru conducerea Ministerului Energiei, menţionează în CV că se consideră un "bun coordonator, calitate dobîndită prin funcţiile deţinute şi bun orgnizator, calitate dobîndită prin anumite funcţii administrative si politice deţinute".
"Pot asigura managementul oricarui compartiment din cadrul unei compani cu exceptia celui economic", este scris în CV-ul său.
De asemenea, Petcu a spus, în cadrul audierilor din Parlament, că Strategia Energetică a României 2016-2030, lansată de Ministerul Energiei în dezbatere publică luna trecută, va fi revizuită şi, în plus, are nevoie de aviz de mediu.
”Şi dacă ar fi fost supusă avizării la Ministerul Mediului tot ar fi durat şase luni de zile. Vrem să facem o revizuire pe fiecare capitol şi să adăugăm ce considerăm că este de adăugat. Ulterior, o vom depunde la Ministerul Mediului, pentru avizare şi pe urmă sperăm să o adoptăm în Guvern şi în Parlament”, a afirmat Petcu.
Petcu a precizat că va demara un program de restructurare în domeniul energetic, inclusiv în ceea ce priveşte industria minieră şi complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara.
”Pe zona de cărbune putem să fim competitivi”, a precizat Petcu.
În opinia sa, partea nucleară reprezintă o componentă energetică importantă a mixului energetic, la fel şi cărbunele.
În ceea ce priveşte energia verde, acest domeniu s-a dezvoltat foarte mult, ”dar, din păcate, în ultimii ani s-a stopat această activitate”.
Petcu afirmă că trebuie găsită o strategie pe acest segment, întrucât acest sector, al energiei regenerabile, poate fi îmbunătăţit.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...