Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat joi că nu va candida la alegerile parlamentare, ci va rămâne în Guvern până la sfârşitul mandatului, pentru a se ocupa în continuare de reformele din zonele de ocupare, de salarizare şi de asistenţă socială.
"Nu voi participa la aceste alegeri parlamentare, eu am venit ca parte a unui proiect, a unui guvern care şi-a propus un program extrem de ambiţios la Ministerul Muncii. Atât pe zona de ocupare, cât şi pe zona de salarizare şi pe zona de asistenţă socială, am propus reforme de substanţă, nu doar de principii şi gândire profundă instituţională, cât şi legislativă şi zic eu care şi-au şi produs efectele o parte dintre ele. Cred că aceasta este misiunea mea, să mă ocup de aceste probleme, de aceste reforme”, a declarat ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la Bursa locurilor de muncă petnru absolvenţi, care are loc, joi, la Palatul Copiilor.
Ministrul Dragoş Pîslaru a precizat că va rămâne în Guverrn până la încheierea mandatului, petnru a continua reformele din domeniile care ţin de zona instituţiei pe care o conduce.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
"Nu este deloc de şagă că într-un interval atât de scurt am reuşit să recalibrăm comportamentul instituţional pe zona Ministerului Muncii. Şi, vă spuneam, aceasta este misiunea mea, a Guvernului, cred că este firesc să rămân să îmi termin mandatul. Evident, aş încuraja şi voi spera că şi Parlamentul care vine va avea această aplicare şi continuitate şi voi susţine orice măsură şi politică ce se va duce în direcţia pe care am trasat-o în acest an”, a mai spus Pîslaru.
Ministrul Muncii spunea, la începutul lunii octombrie, într-un interviu pentru Hotnews.ro, că are discuţii cu USR şi că în două săptămâni anunţă dacă intră în partid sau dacă rămâne în Guvern. Pîslaru preciza că în această perioadă s-au anunţat mai multe greve şi că există încă două elemente dificil de gestionat, legea salarizării unitare şi salariul minim, motiv pentru care are o dificultate în a concepe plecarea sa în acest moment.
Preşedintele Uniunii Salvaţi Româna, Nicuşor Dan, spunea, în 20 septembrie, că există discuţii cu "cinci, şase” membri ai actualului executiv despre o eventuală candidatură a acestora din partea USR.
În 14 octombrie, premierul Dacian Cioloş spunea că a avut discuţii cu câţiva miniştri despre eventualele candidaturi ale acestora la alegerile parlamentare, el precizând că aceştia vor anunţa în perioada următoare decizia pe care au luat-o, iar cei care vor candida vor demisiona din Guvern.
În 17 octombrie, premierul Dacian Cioloş a lansat Platforma România 100, care cuprinde principiile şi proiectele pe care vrea să le aplice în cazul în care va rămâne prim-ministru.
Platforma ”România 100” conţine un portofoliu de 21 de proiecte naţionale pe care acesta vrea să le deruleze, în cazul în care va găsi susţinere politică necesară după alegerile din decembrie, printre ele aflându-se reforma administraţiei publice, contruirea gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria şi elaborarea unui cadru financiar multianual, care să permită derularea unor investiţii publice pe termen lung.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.