Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat sâmbătă că în sudul României există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă, el precizând că acest lucru afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mediului a declarat la Digi24 despre discuţiile de la Budapesta, între miniştrii mediului din UE, că a fost un Consiliu care a durat două zile, iar tema principală a fost cea a apei.

”Eu cred că tema cea mai de interes, pentru că ne interesează şi pe noi foarte mult, în România, este cea legată de apă. Fie că discutăm de apele subterane sau supraterane, despre calitatea apei şi poluare sau dacă ne referim la cantitatea de apă, în sine, care e din ce în ce mai puţină”, a spus ministrul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Fechet a arătat că sudul României este cel mai dispus, nu doar la fenomenul deşertificării, nu doar la riscul producerii unor incendii de vegetaţie, el amintinf incendiul de la Mehedinţi, unde zile întregi s-au luptat pompierii dar şi la riscul pierderii resurselor de apă.

”Există un risc însemnat, mai mare decât în alte zone ale României, să pierdem şi resursele de apă. Asta afectează şi populaţia, pentru că se alimentează cu apă potabilă din rezervele de apă”, a completat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.