Ministerul Muncii anunţă marţi că încă 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice vor fi finanţate prin PNRR cu aproximativ 21 de milioane de euro, pentru dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială. Investiţii vor duce la sporirea accesului persoanelor vulnerabile, inclusiv persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor în vârstă, la servicii sociale de calitate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Încă 40 de centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice vor fi finanţate prin PNRR cu 104.127.264 de lei (aproximativ 21 de milioane euro)pentru dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială”, anunţă ministerul Muncii într-o postare pe Facebook. 

Potrivit ministerului, ”noile proiecte vor duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru încă 5.600 de beneficiari”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Ca urmare a accesării de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a axelor de finanţare prin PNRR, în total, sunt finanţate 105 centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi, cu o valoare totală de 50.150.000 de euro, şi 71 de centre de zi cu componentă de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, cu o valoare totală de 86.000.000 euro. Astfel, numărul total de beneficiari sprijiniţi prin aceste măsuri depăşeşte 11.000 de persoane”, a precizat Ministerul Muncii. Instituţia menţionează că evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la sediul Guvernului României unde au fost prezenţi reprezentanţii comunităţilor locale admise în cadrul apelurilor de proiecte.

”Proiectele au ca obiectiv construirea unor spaţii de servicii de asistenţă şi recuperare, precum şi renovarea şi reabilitarea unora existente. Investiţii vor duce la sporirea accesului persoanelor vulnerabile, inclusiv persoanelor cu dizabilităţi şi persoanelor în vârstă, la servicii sociale de calitate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Beneficiarii eligibili sunt furnizorii publici de servicii sociale, iar în cadrul apelurilor de proiecte au fost încurajate parteneriatele cu furnizorii privaţi. Scopul întregului demers este îmbunătăţirea calităţii vieţii şi incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi şi a vârstnicilor, parte importantă a reformei serviciilor de asistenţă socială pe care Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a iniţiat-o.

”Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), în calitate de coordonator de reformă şi/sau investiţii şi de beneficiar al reformelor/investiţiilor în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, are responsabilitatea gestionarii a trei apeluri de proiecte aferente componentei C13 - Reforme sociale, specifice Investiţiei 2 - Reabilitarea, renovarea şi dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi, ţintele 395 şi 396 şi pentru care a redeschis apelurile, respectiv Investiţiei 4 - Dezvoltarea unei reţele de centre de îngrijire de zi şi de reabilitare pentru persoane vârstnice, ţinta 400”, mai arată ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.