Deputatul UDMR MIklos Zoltan a criticat, marţi, draftul de Ordonanţă de urgenţă prin care guvernul încearcă din nou să reduca cheltuielile bugetare, afirmând că se va continua aceeaşi practică de anul trecut, în care nu se va mai face rectificare bugetară şi se va merge discreţionar şi netransparent pe utilizarea fondului de rezervă bugetară, o practică foarte nocivă, care nu face bine economiei româneşti. ”Dacă ministrul de Finanţe, domnul Boloş, are un păcat mare, aceste două lucruri sunt cele mai grave, atacul supra primăriilor şi nerespectarea principiului autonomiei locale, respectiiv această ultilizare netransparentă şi discreţionară a fondului de rezervă”, a mai spus parlamentarul UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Vor continua aceeaşi practică de anul trecut, în care nu se va mai face rectificare bugetară şi (.. ) şi se va merge discreţionar şi netransparent pe utilizarea fondului de rezervă bugetară. Din punctul nostru de vedere, este o practică foarte nocivă, care nu face bine economiei româneşti”, a spus deputatul UDMR, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre măsurile pregătite de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare. 

Deputatul UDMR a criticat şi lipsa de consultări cu structurile asociative, cu Asociaţia Municipiilor, cu Asociaţia Consiliilor judeţene.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Nimeni nu s-a întâlnit să întrebe în ce mod îi va afecta activitatea aceste măsuri”, a completat el.

Potrivit parlamentarului UDMR, ”fondul de rezervă devine un colector de fonduri, care va fi alimentat din tot felul de economii, unde nu se ştie de unde vin banii şi prin hotărâri de guvern se vor aloca bani în strânga şi în dreapta, total discreţionar şi netransparent, din pixul premierului”. 

”Să nu uităm că fondul de rezervă are menirea să se plătească cheltuieli neprevăzute, calamităţi şi alte asemenea, nu ca să fie un buget paralel. Din punctul acest de vedere, continuăm practica de anul trecut şi dacă ministrul de Finanţe, domnul Boloş, are un păcat mare, aceste două lucruri sunt cele mai grave, atacul supra primăriilor şi nerespectarea principiului autonomiei locale, respectiiv această ultilizare netransparentă şi discreţionară a fondului de rezervă”, a subliniat deputatul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.