Primarul ales al municipiului Ploieşti, Mihai Poliţeanu, independent, a explicat că a făcut campanie electorală ”la firul ierbii”, acesta fiind secretul victoriei în alegerile locale din acest an. Poliţeanu a explicat că, deşi pentru echipa sa victoria nu a fost o surpriză, pentru ceilalţi a fost. ”Exista convingerea că nu am nicio şansă”, a transmis Poliţeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi ştiam că avem toate şansele, noi, adică echipa noastră. Ne-am măsurat în martie, dacă nu mă înşel sau un pic mai târziu şi eram pe primul loc. Au mai fost nişte măsurători independente sau de partid care au arătat încă din octombrie 2023 că eram pe primul loc în intenţia de vot (...) Într-adevăr, au existat o grămadă de ştiri şi măsurători venite pe filieră PSD sau PNL care arătau că nu am nicio şansă. În unele nu existam deloc, în altele eram la 2-3 la sută. Evident că eram îngrijoraţi, preocupaţi de ce se întâmplă, aveam şi noi îndoielile noastre, e normal într-o campanie şi într-o competţie”, a declarat Mihai Poliţeanu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Mihai Poliţeanu a precizat că victoria sa în alegeri a fost ”o surpriză naţională”

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Nu a fost o surpriză pentru noi. De altfel, încă din noiembrie 2023, până la începutul lui 2024 am încercat cumva să alertăm şi presa naţională. Nu am reuşit să penetrăm, tocmai pentru că exista convingerea asta că nu am nicio şansă. Şi ştiam că va fi o surpriză naţională. Eram conştienţi că dacă o să câştigăm, va fi o surpriză naţională (...) ştiam că, dacă vom reuşi, ceea ce părea imposibil, va fi ştire naţională”, a mai declarat Mihai Poliţeanu.

Primarul ales al municipiului Ploieşti a precizat că secretul victoriei sale a fost ”campania la firul ierbii”. El a arătat că nu a avut sprijinul niciunui partid politic.

”Campania la firul ierbii, da, ăsta a fost secretul victoriei. Nu am avut sprijin din partea niciunui mare partid, niciunui politician cu notorietate locală sau naţională, deşi iniţial am încercat, e primul lucru pe care îl faci, să încerci să găseşti aliaţi care au notorietate. Toată lumea a stat deoparte şi practic această victorie este meritul ploieştenilor. Cei care nu credeau că am şansa să câştig, s-au dus la vot şi m-au votat. Şi apoi e meritul echipei, o echipă formată din circa 100 de persoane, dintre care active permanent vreo 30-40, dar circa 100 de persoane care fie au ajutat la strângerea de semnături, au făcut donaţii, împrumuturi, au făcut campanie pentru noi pe online, ne-au ajutat cu grafică şi aşa mai departe”, a mai declarat Mihai Poliţeanu.

Primăria municipiului Ploieşti a fost câştigată de candidatul independent Mihai Poliţeanu (25,5%), care a fost susţinut de partidul local ”Mişcarea Noi, Ploieştenii”.

Pe locul secund s-a clasat candidatul liberal Bogdan Nica (20%), în timp ce actualul primar, Andrei Volosevici, a obţinut doar locul al treilea, cu 19,39%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.