Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a declarat joi despre memorandumul privind alocarea de fonduri de la buget pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori că aceste fonduri vor fi direcţionate potrivit unor criterii clare, predictibile şi transparente. Acest momorandum este menit să aibă în cel mai scurt timp posibil o adresabilitate cât mai vastă a altor competiţii şi a altor sporturi la nivel de copii şi de juniori, a mai spus Constantin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Constantin a anunţat că Guvernul a aprobat un memorandum care pune bazele pentru crearea unui mecanism de sprijin financiar prin care se vor aloca fonduri de la buget pentru dezvoltarea sportului la categoria copii şi juniori.

”Aceste fonduri publice vor fi direcţionate potrivit unor criterii clare, predictibile şi transparente, care să ţină cont de standardele de calitate implementate de federaţiile sportive”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului. El a menţionat că ramura sportivă fotbal va fi prima, va pilota acest nou mecanism de finanţare, având în vedere că la nivelul FRF a fost deja demarat procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii şi juniori şi centrelor de fotbal juvenil din România.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Acest momorandum este menit să aibă în cel mai scurt timp posibil o adresabilitate cât mai vastă a altor competiţii şi a altor sporturi la nivel de copii şi de juniori”, a completat Mihai Constantin.

”Acest memorandum este declaraţia de intenţie foarte fermă a guvernului, care a fost adoptată astăzi, dar trebuie urmată în cel mai scurt timp de acte normative care să stabilească în mod concret cadrul legislativ şi parametrii concreţi de finanţare şi de susţinere a sportului organizat pentru copii şi juniori”, a mai arătat el.

Constantin a mai declarat că memorandumul doar stabileşte un cadru şi o direcţie, o viziune.

”Urmează, după cum a menţionat, cel puţin două acte normative care să stabilească concret cadrul legislativ prin care ele se pot şi derula. Fotbalul a fost ales ca program-pilot, dacă vreţi, şi pe fondul entuziasmului de care ne bucurăm toţi, tocmai s-a închis Campionatul European 2024 cu o echipă naţională care a readus fotbalul în inimile noastre, în prim plan, să spunem, ca sport. Rămâne un sport poate cel mai popular, nimic de zis aici, dar el se va adresa tuturor categoriilor de cluburi şi de academii care se adresează copiilor şi juniorilor. Aici se doreşte să se facă investiţia - la un nivel care, o dată, să încurajeze sportul de masă, indiferent dacă se va ajunge sau nu la performanţă. Dar legea probabilităţilor spune că, dacă 1.000 de copii nu fac sport, n-o să-i găsim pe cei doi care pot face cu adevărat performanţă. E doar o viziune care astăzi se pune în mişcare”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.