Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat miercuri că aproape 1,9 milioane de copii care merg la grădiniţă sau la şcoală vor primi fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie, prin Programul pentru şcoli, bugetul depăşind 760 milioane lei, din care peste 86 milioane lei reprezintă ajutorul financiar alocat de către Uniunea Europeană. În plus, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Oradea, precum şi Politehnica Bucureşti vor beneficia de sprijin pentru finalizarea lucrărilor la căminele studenţeşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că în şedinţa de Guvern au fost aprobate mai multe proiecte care pregătesc viitorul an şcolar şi universitar. ”Aproape 1,9 milioane de copii care merg la grădiniţă sau la şcoală vor primi fructe, legume, produse lactate şi de panificaţie. Continuă astfel Programul pentru şcoli al României, de care au beneficiat aproximativ 1,8 milioane de copii şi în cursul anului şcolar precedent”, a adăugat Mihai Constantin.

El a precizat că bugetul total al programului depăşeşte 760 milioane lei, din care peste 86 milioane lei reprezintă ajutorul financiar alocat de către Uniunea Europeană. ”Săptămânal, copiii din grădiniţe şi şcoli până în clasa a VIII-a, inclusiv, vor primi câte 2 porţii de fructe şi/sau legume, 3 porţii de lapte, 2 porţii de produse lactate şi 5 produse de panificaţie. În plus, ei vor fi învăţaţi de ce este important să mâncăm sănătos, prin acţiuni educative incluse în acest program”, a mai spus Constantin.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că programul este finanţat de Ministerul Agriculturii dar derularea sa efectiva cade în responsabilitatea autorităţili administraţiei publice locale şi directorilor grădiniţelor şi şcolilor care răspund de buna desfăşurare a Programului pentru şcoli.

Mihai Constantin a mai anunţat că Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Oradea, precum şi Politehnica Bucureşti vor beneficia de sprijin pentru finalizarea lucrărilor la căminele studenţeşti.

”Ministerul Educaţiei va primi o suplimentare bugetară de 40 de milioane de lei în acest sens, bani necesari pentru continuarea investiţiilor în extinderea spaţiilor de cazare şi de învăţământ”, a precizat Mihai Constantin.

Alte două Hotărâri de Guvern actualizează specializările şi programele de studii universitare şi de masterat pe baza solicitărilor instituţiilor de învăţământ superior, aşa cum se întâmplă în fiecare an, a mai afirmat reprezentantul Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.