Senatorul USR Marius Bodea susţine că o alianţă cu PNL în Consiliul Local Iaşi ar fi catastrofală pentru USR şi ar reprezenta o trădare a votanţilor acestui partid, el invocând problemele penale ale primarului Mihai Chirica, dar şi prestaţia lui slabă ca edil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Marius Bodea a declarat, miercuri, pentru News.ro că USR nu va face alianţă cu PNL în Consiliul Local, el precizând că o asemenea variantă ar fi catastrofală pentru partid.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Nu vom face alianţă cu liberalii, pentru că PNL Iaşi nu mai există în Consiliul Local de mult timp, să fim serioşi. Consilierii locali PNL sunt o extensie a inculpatului Chirica şi atât. Orice alianţă cu aceşti consilieri înseamnă de facto alianţă cu Mihai Chirica. Nu putem face alianţă cu un dublu trimis în judecată pentru corupţie, un dublu inculpat în alte dosare. Ar fi o alianţă pentru subdezvoltarea oraşului, o alianţă cu mafia imobiliară, cu minciuna şi lipsa de scrupule, cu impostura şi demagogia. Ar fi o trădare de neimaginat a ieşenilor care au votat USR”, a afirmat senatorul USR.
 
El a precizat că USR nu a luat încă o decizie privind strategia din Consiliul Local, dar că nu îşi imaginează că alianţa cu PNL va fi acceptată de colegii săi din partid.
 
”Nu se va întâmpla şi mă bazez pe maturitatea colegilor mei. Orice slăbiciune a noastră va fi aspru taxată de electorat. Ar fi un mesaj transmis electoratului de genul «Ştiţi, noi am glumit cu Mihai Chirica, el de fapt este bun». Aşa ceva nu se poate, alianţa cu PNL la Iaşi este contra naturii”, a spus Marius Bodea.
 
PNL a obţinut şapte mandate de consilieri locali la alegerile locale din iunie dintr-un total de 27, în timp ce USR are şase mandate. Tot şase mandate deţine PSD, în timp ce AUR are patru, partidul CURAJ al deputatului Cosette Chichirău – trei, iar PMP un mandat.
 
Surse din mediul politic ieşean susţin că o majoritate în Consiliul Local ar putea fi formată abia după alegerile parlamentare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.