Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, joi, la ceremonia de sosire a navei-şcoală “Mircea” din marşul internaţional de instrucţie, desfăşurată în portul militar Constanţa, şi le-a transmis membrilor echipajului navei că nu le-a fost uşor, dar că în asemenea misiuni se construiesc destine. Ciolacu a mai afirmat că marinarii au avut multe de tras în aceste săptămâni pe mare, dar că au dat dovadă de o dedicare totală.
Nava-şcoală ”Mircea” a revenit, joi, în Portul Militar Constanţa, după un marş internaţional de instrucţie de şase săptămâni, desfăşurat în Marea Neagră şi Marea Mediterană. La ceremonia din portul militar Constanţa a fost prezent premierul Marcel Ciolacu.
El a avut un mesaj către membri ai echipajului navei-şcoală “Mircea”.
“Aţi fost într-o misiune dificilă, timp de 43 de zile, în Marea Mediterană şi Marea Neagră la bordul acestui superb velier, o navă emblematică a Forţelor Navale Române. Ştiu că nu v-a fost uşor, dar în asemenea misiuni se construiesc destine! În asemenea marşuri pe mările şi oceanele lumii se modelează şi se pun bazele carierei pentru o nouă generaţie de viitori ofiţeri!
Sunt convins că viaţa la bordul lui «Mircea» este plină de provocări şi doar marinarii înnăscuţi simt şi apreciază asta. Urcarea în arboradă şi dormitul în hamac sunt printre încercările pe care le-aţi depăşit deja încă din primele zile de misiune”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul a mai afirmat că cele 43 de zile din acest marş de instrucţie au reuşit să construiască un echipaj unit.
”Aţi avut multe de tras în acest săptămâni pe mare, dar aţi dat dovadă de o dedicare totală. Ştiu că aţi avut zile cu ape line, dar şi destule cu mare agitată care v-au pus la încercare răbdarea, voinţa, dar mai ales dorinţa de a face o carieră de top în meseria pe care v-aţi ales-o. Aşa cum v-am văzut însă astăzi, după aceste săptămâni de pregătire, sunteţi alţi oameni! Sunteţi marinari adevăraţi care au reuşit în cele 43 de zile să construiască un echipaj unit! Un echipaj cu principii şi valori bine definite, gata să îşi asume în viitor şi alte misiuni la fel de complicate. Iar acesta este cel mai mare câştig!”, a mai afirmat premierul.
Ciolacu a transmis mesaje şi pentru comandantului navei-şcoală “Mircea”.
“Aţi avut o misiune grea, aşa cum sunt toate marşurile la bordul lui «Mircea»: dumneavoastră sunteţi cei care i-aţi învăţat şi de această dată pe aceşti tineri să pună în practică tot ce au învăţat în sălile de curs. Le-aţi arătat cum să folosească în viaţa reală, pe mare, tot ce au deprins la Academia Navală «Mircea cel Bătrân» în primii doi ani de studii.
I-aţi învăţat să îşi depăşească limitele, să-şi valorifice la maximum aptitudinile şi cunoştinţele, să fie riguroşi cu ei înşişi, dar mai ales responsabili de fiecare decizie pe care o iau”, a mai transmis Marcel Ciolacu.
El a amintit că nava-şcoală “Mircea” este un veritabil ambasador al României.
”Marşul de instrucţie de anul acesta completează astfel, într-un mod onorant, istoria bogată a bricului Mircea în serviciul Marinei Militare Române. Pe lângă misiunea de a-i familiariza pe tinerii cadeţi cu viaţa de marinari, acest velier şi-a asumat şi de această dată, cu succes, rolul de ambasador al României.
Privind această navă incredibilă care străbate apele lumii de 85 de ani, cred din toată inima că este unul dintre cei mai eficienţi, eleganţi şi bine pregătiţi ambasadori pe care i-a avut ţara noastră în ultimul secol!
Depinde de fiecare dintre dumneavoastră, să preţuim Nava Şcoală Mircea aşa cum se cuvine! Să ne mândrim cu istoria sa extraordinară şi să îi folosim din plin potenţialul! Pentru că, astfel, marina militară românească va avea întotdeauna un viitor pe măsura talentului şi a tăriei de caracter a celor care fac parte din acest corp de elită al armatei noastre!”, a mai declarat premierul Ciolacu.
Nava-şcoală “Mircea” s-a întors joi, în portul militar Constanţa, după ce a executat un marş internaţional de instrucţie, cu o durată de şase săptămâni, în Marea Neagră şi Marea Mediterană. La bordul velierului s-au aflat 86 de studenţi de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, precum şi opt studenţi străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania şi Turcia.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.