Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre planul de măsuri pentru reducerea deficitului în decurs de 7 ani, ce va fi prezentat Comisiei Europene, că nu l-a prezentat încă în coaliţie dar nu vor fi taxe noi. Şeful Executivului a anunţat că o să continue cu digitalizarea şi trebuie să închidem radarul mărfurilor şi schimbăm sistemul de digitalizare şi la frontiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat despre planul de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar în şapte ani. ”Încă nu a fost tot planul prezentat coaliţiei, aşa am hotărât, că îl prezentăm în coaliţie. Nici nu ştiu, să vă dezamăgesc? Nu vor fi taxe noi”, a spus Ciolacu, după vizita pe Autostrada A7, tronsonul Buzău-Focşani, unde a verificat stadiul lucrărilor.

Premierul a precizat că ”oricum se vede eficienţa crescută a ANAF”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”O să continuăm cu digitalizarea, ştiu că a existat un deranj major, trebuie să închidem radarul mărfurilor, schimbăm sistemul de digitalizare şi din punctele de trecere a frontierelor. Am semnat la Guvern, cred că ieri, Cloud-ul dedicat care are ca implementare un an de zile. Foarte important este să avem un plan pe 7 ani pentru că şi 2025 şi 2026 vor fi anii cu cele mai mari investiţii”, a spus Ciolacu.

”Vă anunţ cu bucurie că am ajuns la 80 de miliarde, investiţii, anul acesta, record istoric, cu mult faţă de anul trecut. Parcă au guvernat unii 8 luni de zile, e de trei ori mai mult”, a arătat Ciolacu.

”Comisia nu are nimic împotrivă fiindcă o astfel de investiţie, cum e Autostrada Moldovei, se multiplică de 8 ori. Cu alte cuvinte, orice euro investit în Autostrada Moldovei se va multiplica în economia naţională dar mai ales în economiile locale de 8 ori. De aceea, la rectificare mai mult ca sigur că vom creşte veniturile, pentru că se face planul la ANAF dintr-o colectare mai bună dar şi datorită acestor investiţii. A existat un delay de încasări, cum e normal, am riscat wcest lucru, mi l-am asumat de la început, dar cu bucurie vă anunţ că mi-a reuşit”, a mai declarat premierul Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.