Premierul Marcel Ciolacu a explicat, marţi seară, că au fost persoane care s-au pensionat la 40 de ani, cu pensii ”astronomice”, mai mari decât salariile pe care le aveau când erau în activitate, însă noua lege a pensiilor va închide această inechitate din societate. Ciolacu a precizat că, de 17 ani, România a încercat tot felul de modificări ale legii pensiilor, în funcţie de lobby-ul care se făcea în Parlament sau la Guvern. În urma actualei legi, premierul afirmă că există aproximativ 2.500 de cereri de recalculare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Legea pensiilor priveşte închiderea inechităţilor din sistemul de pensii a României. O perioadă de aproape 17 ani de zile, de când suntem membri ai Uniunii Europene, am făcut tot felul de modificări, tot felul de intervenţii pe anumite categorii socio-profesionale, în funcţie de cât lobby se făcea la nivelul Guvernului sau la nivelul Parlamentului. Aceeaşi persoană, cu aceeaşi contribuţie, avea pensie diferită, nu mai mare, mult mai mică. Această lege a închis aceste inechităţi”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.

”Ne-am trezit că unii se pensionau la 40 de ani şi aveau nişte pensii astronomice. Mai mult, aveau pensii mai mari decât câştigau când erau în activitate (...) Am venit cu o lege negociată, sustenabilă pe termen mediu şi de a închide toate inechităţile din societate (...) Am înţeles că sunt în acel moment în jur de 2.500 de cereri de recalculare”, a mai declarat premierul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acesta a adăugat că ”viitorul este în funcţie de contribuţia fiecăruia la sistemul de pensii”.

Marcel Ciolacu a adăugat că nu scade nicio pensie, iar la 3,8 milioane de oameni au crescut pensiile în urma recalculării.

În plus, premierul a adăugatb că ”nu se ia niciun ban înapoi”, chiar dacă unora li se pare că au primit mult la recalculare.

Premiercul a precizat că există o prevedere care afectează nevăzătorii, aproximativ 2.500 de persoane, situaţia urmând a fi renegociată cu Comisia Europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.