Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că întâlnirea cu Viktor Orban a fost o întâlnire normală, între două state vecine, el precizând că aderarea României la Schengen şi cu graniţele terestre a fost principalul subiect, iar Orban a spus foarte clar că ne va susţine, fără niciun fel de condiţionare şi o va trece pe ordinea de zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a declarat despre discuţia cu omologul său din Ungaria, Viktor Orban, că este o ”întâlnire, cum este şi normal, cu un premier al unui stat vecin”.

”Am avut un mic dejun de lucru, neoficial”, a arătat şeful Executivului. Întrebat care au fost subiectele cele mai importante pe agenda discuţiilor, Ciolacu a răspuns: Schengen şi anumite investiţii economice, comune, pe regiunea noastră.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Mi se pare o abordare cât se poate de corectă, fiindcă, dacă aglomerezi anumite investiţii, atât în Ungaria cât şi în România, energia electrică nu are frontiere. Trebuie să facem coordonat anumite investiţii, în zonele respective, unde dezvoltăm şi noi şi ei anumite capacităţi de producţie. Trebuie o coordonare şi o atenţie mult mai bună. Plus conectările, Coridorul sudic din Grecia, trebuie continuate şi în Ungaria, spre Austria”, a mai afirmat Ciolacu.

Premierul a precizat că aderarea la spaţiul Schengen cu graniţele terestre este o prioritate pentru toţi.

”Domnul Orban a spus foarte clar că ne va susţine fără niciun fel de condiţionare, cum a făcut-o şi până acum şi o va trece pe ordinea de zi”, a subliniat Ciolacu.

Întrebat cum vor privi liderii UE această întâlnire, ţinând cont de vizitele recente ale lui Viktor Orban în Rusia şi China, Marcel Ciolacu a spus: ”Ca o întâlnire normală, între două state vecine”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.