Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Chişinău, că el nu doreşte o conectare totală a Republicii Moldova de România şi să nu aibă altă cale decât prin România ci dimpotrivă, România trebuie să fie podul Republicii Moldova către UE. ”Poate sunt mai pătimaş, dar eu iubesc Republica Moldova”, a spus premierul României, arătând că el nu crede în fratele mai mic, fratele mai mare şi s-a terminat perioada cu poduri de flori şi trebuie să fim mult mai implicaţi pentru a dezvolta cele două ţări. Premierul a mai spus că s-a terminat perioada cu poduri de flori şi trebuie să fim mult mai implicaţi pentru a dezvolta cele două ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Vă felicit, domnule prim-ministru, felicit întreaga echipă guvernamentală pentru faptul că aţi rămas fermi, indiferent de costuri politice şi discuţii în perioada electorală, pe drumul european al Republicii Moldova. Şi cred cu tărie că acest drum european va duce, de fapt, la bunăstarea cetăţenilor din Republica Moldova”, a spus premierul Ciolacu în conferinţa de presă.

Premierul român a arătat că ”între România şi Republica Moldova este mai mult decât o relaţie de fond”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Eu nu cred în fratele mai mic, fratele mai mare. Dimpotrivă, suntem fraţi şi avem împreună un singur obiectiv. În acest moment, obiectivul principal este integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a arătat premierul. Ciolacu a spus că avem ca şi comparaţie faptul că 20 de miliarde de euro în acest moment se investesc din banii europeni în acest an în România.

”Asta înseamnă integrarea în Uniunea Europeană. Vorbeam de programul de împădurire al dvs. România beneficiază de un grant de 500 de milioane de euro numai pentru împăduriri. În acest moment, în România, am ajuns la un salariu mediu de 1100 de euro. Am ajuns la o pensie medie de 550 de euro. Asta va aduce şi Republicii Moldova integrarea în Uniunea Europeană”, a declarat premierul Ciolacu.

Şeful Executivului a mai spus că nu putem vorbi despre Republica Moldova decât în interiorul Uniunii Europene.

”Rusia nu este nicio garanţie pentru Republica Moldova. Rusia va duce Republica Moldova în zona izolării Republicii Moldova, în zona sărăciei. Nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare”, a ţinut să precizeze Ciolacu. Premierul român a mai declarat că avem foarte multe investiţii în Moldova, din România. ”Deja noi trebuie să anticipăm, care vor fi următorii paşi de interconectare cu Republica Moldova. Republica Moldova trebuie să aibă o conectare directă pe ecartament european de cale ferată, între Chişinău şi Iaşi. Cred că cu toţii realizăm, faptul că s-a terminat perioada cu poduri de flori şi trebuie să fim mult mai implicaţi pentru a dezvolta cele două ţări”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a subliniat că acest prim exemplu este primul pod pe care îl construiesc şi a adăugat că este ferm convins că în perioada următoare vor veni şi cu alte investiţii.

”Avem interconectarea în zona energetică, astfel încât Republica Moldova să fie cât mai stabilă în această zonă şi să nu aibă constrângeri politice de la alte state. Eu nu doresc o conectare totală a Republicii Moldova de România şi Republica Moldova să nu aibă altă cale decât prin România. Dimpotrivă. România trebuie să fie podul Republicii Moldova către Uniunea Europeană. Republica Moldova nu trebuie să fie dependentă de România total. Suntem şi noi dependenţi de dumneavoastră şi dumneavoastră de noi, pentru că suntem state vecini. Şi atunci trebuie în perioada următoare, fiindcă alegerile de obicei vin şi pleacă, rămânem în aceeaşi zonă aplicată”, a mai afirmat premierul.

”Până când veţi avea o integrare, România va fi alături de dumneavoastră să depăşiţi toate aceste provocări. Şi vă mulţumesc încă o dată. Eu poate sunt mai pătimaş, dar eu iubesc Republica Moldova. O iubesc din tot sufletul şi cred că e de datoria noastră să ne implicăm cât mai mult să depăşiţi aceste provocări pe care le aveţi. (..) Şi să le spunem oamenilor să înţeleagă foarte clar. Acest război hibrid extins asupra Republicii Moldova este o minciună şi o dezinformare. Viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu în dependenţa faţă de Federaţia Rusă. Securitatea Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu în dependenţa de Federaţia Rusă. Ăsta e adevărul şi nu mă va opri nimeni să-l spun”, a spus premierul în final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.