Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că a avut, vineri, o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării bilaterale. El a menţionat că s-a convenit începerea studiilor de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral - legătura feroviară de mare viteză Budapesta–Bucureşti. ”România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”, a adăugat Ciolacu. Premierul ungar Viktor Orbán şi-a asigurat omologul român că, în calitate de preşedinte al Consiliului UE, Ungaria va include în toamnă pe agenda sa aderarea deplină a României la Spaţiul Schengen, a declarat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al prim-ministrului maghiar, vineri, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Biroul de presă al premierului ungar: Viktor Orbán şi-a asigurat omologul român că, în calitate de preşedinte al Consiliului UE, Ungaria va include în toamnă pe agenda sa aderarea deplină a României la Spaţiul Schengen
CITEȘTE ȘI Biroul de presă al premierului ungar: Viktor Orbán şi-a asigurat omologul român că, în calitate de preşedinte al Consiliului UE, Ungaria va include în toamnă pe agenda sa aderarea deplină a României la Spaţiul Schengen
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Am avut astăzi o discuţie pragmatică cu prim-ministrul Ungariei, domnul Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale. Schimburile noastre comerciale se ridică la aproximativ 13 miliarde de euro şi am agreat împreună cu omologul maghiar că există în continuare un potenţial neexploatat. I-am transmis premierului Orban că dorim să lucrăm împreună pentru consolidarea unei agende bilaterale pozitive, în beneficiul cetăţenilor noştri, indiferent de etnie. Totodată, am convenit să începem studiile de fezabilitate privind realizarea unui proiect fanion la nivel bilateral - legătura feroviară de mare viteză Budapesta–Bucureşti, un proiect strategic, de interes regional, cu impact la nivelul reţelelor feroviare din regiunea Europei Centrale”, a arătat Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, Ungaria deţine Preşedinţia Consiliului UE în acest semestru, iar, în această calitate, ”România se bazează pe acţiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”.

”Totodată, i-am mulţumit prim-ministrului Viktor Orban pentru susţinerea fără echivoc a aderării României la spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre”, a punctat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire informală, vineri, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, a cărui ţară deţine preşedinţia Consiliului UE. Oficialul maghiar urmează să participe, în România, în acest weekend, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, fiind o prezenţă constantă la eveniment.

La întâlnire a fost prezent şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.