Premierul Marcel Ciolacu a împărtăţit detalii de la începutul carierei sale, reafirmând că a fost trimis la muncă de tatăl său imediat după ce nu a intrat la facultate. ”Şi în facultate am muncit. Dormeam şi în parcări ”, a povestit premierul, adăugând că era tânăr ”nu avea probleme”. A urmat ulterior cursurile la Universitatea Ecologică Bucureşti şi a susţinut examenul de licenţă după 9 ani de la finalizarea acesteia, după ce instituţia de învăţământ a fost acreditată.
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, la Antena 3, despre tinereţe şi primele locuri de muncă.
El a finalizat liceul când România se afla încă sub comunism, în anul 1986. După examenul de bacalaureat, promovat cu media 7.03, şi stagiul militar obligatoriu, actualul premier a dorit să se înscrie la facultate, dar nu a fost admis, fiind trimis de tatăl său să se angajeze.
”În momentul în care n-am reuşit să intru la facultate, imediat m-a trimis la muncă şi înainte de armată şi după armată acelaşi lucru: «dom-le, n-ai fost în stare, du-te, doar nu te ţin eu în spate!»”, a povestit actualul premier.
Nu a renunţat însă la ideea de a urma o facultate, iar în 1990 a apărut prima universitatea privată din România: Universitatea Ecologică Bucureşti. Din 1991 a început cursurile la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti.
”Am muncit... şi în facultate am muncit. Lucram la o companie More Trading română - israeliană. Mergeam şi făceam toate documentele de export ale companiei în portul Constanţa. Atunci erau cu garanţii. Trebuia să merg să termin documentele de export şi cu acele documente te întorci la bancă ca să-i deblocheze omului de afaceri garanţia depusă. Am muncit... dormeam şi în parcări. Eram tânăr, nu aveam probleme. Pe urmă mi-am făcut şi companie privată, am muncit, am avut magazine alimentare. La un moment dat, am hotărât că vreau altceva", a mai povestit Marcel Ciolacu pentru Antena 3.
A terminat facultatea în 1995.
”În 1995 am terminat cursurile universitare, dar, pentru că facultatea nu era încă acreditată, am amânat licenţa. Ştiţi cum e cât întrerupi şcoala, te iei cu munca, vrei să faci şi aia şi ailaltă. În plus, s-a năcut si Filip…”, povesteşte Ciolacu.
El a susţinut examenul de licenţă abia 9 ani mai târziu, în 2004. Erau primii ani în care Universitatea Ecologică organiza sesiuni de licenţă după ce, cu un an înainte, fusese acreditată de Ministerul Educaţiei şi primise acest drept. Până atunci, examenul de licenţă pentru absolvenţii Universităţii se susţinea la o universitate de stat.
”Am şi diploma de licenţă de la facultate, unde am susţinut examenul şi am luat media 9”, a spus Marcel Ciolacu, într-un video postat pe social media.
Lucrarea de licenţă a fost în Dreptul Transporturilor, despre care Marcel Ciolacu spune că i-a ”plăcut mult”.
”De aici mi se trage cred şi obsesia cu dezvoltarea, cu construcţia de autostrăzi şi modernizarea căilor ferate. Eram la început atunci cu legislaţia în acest domeniu. Iar ea s-a schimbat enorm după aderarea României la UE”, a afirmat actualul premier.
După ce a fost licenţiat în drept, Ciolacu a lucrat în domeniu, pe funcţia de consilier juridic, până în 2007, după care a ocupat funcţia de director executiv la Urbis Serv S.R.L, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.
Totodată, premierul Ciolacu a urmat şi cursuri postuniversitare, finalizând în 2012 şi un master în Managementul sectorului public, la SNSPA.
”Am şi masterul, 8,66. Vă daţi seama că am căutat tot. Am luat toată cutia, cu tot”, a declarat Ciolacu recent, într-un interviu de la România TV.
Marcel Ciolacu a recunoscut că are meditator pentru economie şi engleză. El a mărturisit că a avut reţineri în relaţiile externe, unde nu se simţea confortabil şi din cauza limbii, arătând că şi acum are profesor de engleză, dar şi de economie.
”E lupta fiecăruia cu el, să fie mai bun în fiecare zi”, a spus Ciolacu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.