Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă joi că a fost anunţat în urmă cu puţin timp de către conducerea Trezoreriei Statului, că cele 11,6 miliarde lei pentru asigurarea plăţii tuturor pensiilor calculate şi majorate vor ajunge astăzi în conturile Casei Naţionale de Pensii Publice iar diferenţa de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistenţă socială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ministerul Finanţelor a realizat cel mai mare transfer de fonduri din istoria recentă: am făcut plata pentru ca seniorii României să primească pensiile majorate”, anunţă ministrul Marcel Boloş.

El afirmă că mereu a îndemnat la prudenţă şi a susţinut că toate categoriile de cheltuieli publice trebuie să se bazeze pe sustenabilitate, în termeni de gestionare echilibrată a bugetului general consolidat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Tocmai de aceea le mulţumesc colegilor din ANAF care atrag resursele necesare, departamentului de buget pentru gestionarea deschiderilor de credite bugetare şi colegiilor din Trezoreria Statului, pentru gestionarea fluxurilor şi plăţilor la nivelul statului. Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de către conducerea Trezoreriei Statului, că cele 11,6 miliarde lei pentru asigurarea plăţii tuturor pensiilor calculate şi majorate vor ajunge astăzi în conturile Casei Naţionale de Pensii Publice. Diferenţa de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistenţă socială”, spune ministrul de Finanţe.

Marcel Boloş precizează că pasul următor este ca şi reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii să ducă la Trezoreria Municipiului Bucureşti dispoziţiile de repartizare către teritoriu, iar românii să înceapă să primească banii începând cu 1 septembrie.

”Le urez mult spor celor implicaţi de la Casa Naţională de Pensii, precum şi reprezentanţilor Poştei, astfel încât cei 3,8 milioane de pensionari care au aşteptat atâţia ani corectarea inechităţilor să primească drepturile cuvenite. Cu respect pentru seniorii României!”, mai scrie Boloş în postare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.